Vádemelés

2019.07.10. 10:29

Repült a kő, repedt a busz szélvédője Biharkeresztesen

A buszvezető nem engedte felszállni az ittas férfit, aki emiatt egy kővel állt bosszút – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kővel betörte egy Biharkeresztes irányába közlekedő távolsági busz szélvédőjét – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019. április 4-én délután ittas állapotban kívánt felszállni Biharkeresztesen az egyik helyközi járatú, menetrend szerint közlekedő autóbuszra. Az autóbuszvezető azonban nem engedte fel a járműre.

Miután az autóbusz elhajtott, a vádlott gyalogosan elindult az úticélja, egy vidéki település irányába. Mintegy fél órával később az autóbusz a vádlottal szemben, visszafelé haladt Biharkeresztes felé. A férfi felismerte a járművet, majd a vezetővel történt korábbi szóváltás miatt az útpadkáról felvett egy követ, és dühében az autóbusz vezetőfülkéje felé dobta, aminek következtében a szélvédő betört, az üvegtörmelékek pedig a sértett ruházatára és az ülésre szóródtak. A buszvezető megállította a járművet, és a forgalmi irodán keresztül értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások a vádlottat a helyszín közelében elfogták és előállították – olvasható a közleményben.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, azonban a járműben közel negyvenezer forint kár keletkezett. A vádlott a járművezető ellen intézett támadással a sértett és az autóbuszon utazó öt személy életét és testi épségét is veszélyeztette. A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki – hangsúlyozta a főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában