Vádemelés

2019.06.25. 09:37

Lopás a debreceni véradó központban

Eltűnt a váróterem székére helyezett mobiltelefon.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki meglopott egy debreceni véradó központban várakozó sértettet – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A vádirat szerint 2019. február 5-én délelőtt a vádlott és a sértett is egy debreceni véradó hely várótermében tartózkodott. Várakozás közben a sértett a 9 ezer forintos tokban lévő 55 ezer forint értékű mobiltelefonját letette maga mellé a székre. Később átült egy másik helyre, de készüléket az ülőhelyen felejtette. A vádlott várakozása során észrevette a mobiltelefont, megfogta és a kabátja zsebébe rejtette, majd távozott a helyszínről. A sértettnek ezzel összesen 64 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg – áll a közleményben.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlott ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a bíróság vele szemben pénzbüntetést szabjon ki, és az okozott kár erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában