Időjárás

2024.02.21. 07:22

Felhős, borongós idő váltja fel a napsütést szerdán Hajdú-Biharban

Csapadék is előfordulhat.

Haon.hu

Felhőkből nem lesz hiány

Forrás: Napló-archív

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső inkább csak az északkeleti tájakon fordul elő. A nyugati, délnyugati szél néha megélénkül. 9-14 fok lesz – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

Debrecenben és környékén is felhős, borús idő várható szerdán. A reggeli hűvös után délutánra jobb lesz az idő, akár a Nap is kisüthet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-10 Celsius-fok között alakul. Csapadék előfordulhat napközben, a szél is megélénkülhet.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!