Időjárás

2023.09.12. 07:39

Nem tágít a nyár, az őszre még egy kicsit várni kell Hajdú-Biharban is

Haon.hu

Még érdemes kimenni a strandra

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Napos, ugyanakkor hűvös idővel indult a kedd Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint a folytatásban is többnyire napos időre van kilátás, a felhőzet csak ritkán növekedik majd meg, de csapadékra nem kell számítani. A szél mérsékelt lesz, a hőmérséklet 17 és 31 fok között alakul.

Az országos előrejelzés szerint csak kevés fátyolfelhő szűri a napsütést, nem lesz csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 29-33 fokot. A déli szél gyenge marad.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!