Időjárás

2023.09.24. 08:55

Szünetel az őszi hőség, enyhe esős időjárás várható vasárnap Hajdú-Biharban

Haon.hu

Forrás: MW-archív

Esős, felhős időre lehet számítani vasárnap Hajdú-Biharban. A Köpönyeg előrejelzése szerint Debrecenben 16 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, mérsékelt szél is várható és minimális lesz a napsütéses órák száma.

Az országos előrejelzés szerint erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar is. Az északi szél erős lesz. 14 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten várható a melegebb. Igazi őszi időnk lesz.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. Az északi nyugati szél több helyen megerősödik majd, olykor viharossá válik. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (például ízületi fájdalmak) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!