Szeszélyes időjárás

2022.04.19. 13:23

Zivatar és jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést a megyére

Szeszélyes lehet az időjárás, nem érdemes eltenni az esernyőket.

Forrás: MW-archív

Ma az ország legnagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein egész nap erősen felhős lehet az ég, ott esőre kell számítani. Másutt szórványosan várható zápor, elsősorban a hegyekben hó- és jégdara-zápor, néhol zivatar - olvasható a met.hu-n. Mint írják erre - nagyobb területi bizonytalanság mellett - esély legfőképp az Alföldön, és a Duna-Tisza közén adódik, de máshol sem lehet kizárni egy-egy villám kialakulását. A zivatart szélerősödés és jégdarazápor kísérheti Hajdú-Biharban is, a megyére citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adtak ki emiatt. 

Éjszakára a délnyugati tájakat leszámítva csökken a felhőzet, és reggelre lassanként szinte mindenütt megszűnik a csapadék. Szerdán erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, délelőttől a Dél-Dunántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Szerdán az Alföldön már csak kevés helyen lehet futó zápor. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, holnap viszont már megélénkülhet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2 és +4 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélcsendes fagyzugokban ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 17 fok között alakul.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!