Beruházás

2023.11.27. 11:25

Elkezdődött a járműlabor építkezése Debrecenben

Haon.hu

Kezdetét vette a monolit és előregyártott vasbeton szerkezetek kialakítása

Forrás: Facebook / HUNÉP Zrt.

Ahogy már korábban megírtuk, a Debreceni Egyetem több ütemben 4,41 milliárd kormányzati támogatást kapott a járműlabor és a kapcsolódó mini tesztpálya kialakítására a debreceni autóipari központ egyes oktatási és innovációs fejlesztéseihez; a beruházáshoz már augusztusban átvették a munkaterületet.

A kivitelező Hunép Zrt. Facebook-oldalán tudatta, a múlt héten kezdetét vette a monolit és előregyártott vasbeton szerkezetek kialakítása, mindeközben párhuzamosan haladnak a közmű és útépítési munkálatok a teljes kivitelezési területen.

Ezek a szerkezetek kulcsfontosságú részét képezik az épületnek, ugyanis stabil és tartós alapot biztosítanak az oktatási intézménynek. A járműlabor az egyetem több mint 74 hektáros Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában megvalósuló modern, komfortos és jól felszerelt létesítménye lesz, amely gyakorlati tapasztalatszerzéssel támogatja az elméleti oktatást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában