Elkészült

2023.06.30. 12:39

A végéhez ért a püspökladányi rendőrkapitányság épületének energetikai fejlesztése

A munkálatokra több mint 146 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) pályázatán az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) által vezetett konzorcium, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal szoros együttműködésben

A rendőrség épülete

Forrás: Google Maps

Közleményük szerint a projekt keretében megtörtént az intézmény homlokzati nyílászáróinak cseréje, a homlokzat hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, az épületgépészeti fűtési, valamint a napelemes rendszer korszerűsítése. A beruházás az intézmény energia felhasználásának jelentős csökkentését eredményezi.

A beruházás teljes összege meghaladja a 146 millió forintot 100 százalékos támogatási intenzitással, ezen túlmenően további 704 ezer forint önerőt is felhasználtak - jelezték.

Az energetikai fejlesztés eredményeként biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább a püspökladányi rendőrkapitányság, a széndioxid kibocsátás csökkenésének mértéke 72,70 tonna/év - írták.  Hozzátették, hogy a beruházás a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós és magyar állami támogatásból készült el.

MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában