fotókkal

2021.09.13. 14:28

Jelentős kapacitásbővítés történt a Neopac Hungary Kft. debreceni gyárában

Fotó: Kiss Annamarie

Új gyártósorral bővült a svájci cég debreceni egysége, a berendezés hétfői üzembe helyezésével jelentős kapacitásbővüléssel folytatja munkáját a tubusgyár. A 6 és félmilliárd forintból megépült új gyártósor hétfő délelőtti ünnepélyes átadásán Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, hogy a fejlesztéssel nemcsak az eddig 176 pozíció marad meg, hanem további 25 munkahely is létrejön. A fejlesztés az eddigi évi 180 millió tubus gyártásának duplájára, csaknem 360 millióra biztosít lehetőséget. Rámutatott továbbá, hogy a koronavírus okozta válságra reagálva a kormány tavaly minden idők legnagyobb beruházásösztönzési programját indította meg itthon.

– Magyarországon hatalmas erőkkel kezdődött meg a gyártási kapacitások bővítése és technológia fejlesztése. Az idei második negyedévben 10,8 százalékkal nőtt a beruházások értéke, ezáltal jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik országszerte. A fejlesztés célja a svájci tubusgyártó vállalat kapacitásának bővítése. A 6,5 milliárd forintos projekthez az állam 843 millió forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a vállalat garanciát adott a 176 fős foglalkoztatotti létszám megtartására, illetve további 25 új munkahely létrehozására – fejtette ki a külügyminiszter.

Szijjártó Péter | Fotó: Kiss Annamarie

Hozzáfűzte, hogy ezentúl kettő helyett négy gyártósor lesz az üzemben, és a termékek kis híján 100 százaléka exportra kerül.

A miniszter végül elmondta, hogy a csomagolóipar 2021 első félévében 22 százalékos növekedést ért el, ez 400 milliárd forintnyi termelési értéket jelent, az iparág 22 ezer embernek ad munkát Magyarországon.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta: a debreceni gyár kollektívája a világ egyik legkorszerűbb technológiáján olyan tubusokat állít elő, melyek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásnak is megfelelnek, a gyártás jelentős része újrahasznosítás égisze alatt történik, ez 2022 elejére elérheti a 100 százalékot.

SzD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában