Születésnap

2024.01.10. 14:45

Kilencvenéves lett Debrecen egyik sokak által ismert cipésze, Békési Lajos

Békési Lajos a jó genetikának, Istenben való hitének és a szerencsének köszönheti, hogy elérte a kilencvenet.

Nagy Emese

Békési Lajos 90 éves lett

Forrás: Kiss Annamarie

Nagyon jó egészségnek örvend Békési Lajos, aki január 10-én töltötte be a kilencvenedik életévét, azonban nyugodtan letagadhatna legalább két évtizedet, olyan jól tartja magát. Ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt szerda délelőtt otthonában Varga András önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a debreceni polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa. Mint megtudtuk, Lajos bácsi Hosszúpályiban született, az elemi iskola elvégzése után egy cipészmester vette a szárnyai alá, aki megtanította a szakma minden apró részletére. 

20240110-idoskoszontes-Debrecen-KA_1
Békési Lajost Varga András önkormányzati képviselő is köszöntötte
Forrás: Kiss Annamarie

– Cipész voltam egész életemben, dolgoztam a Minőségi Cipőipari Vállalatnál, majd a Cipő KTSZ.-nél. Többnyire ortopéd cipőket készítettem, de előfordult, hogy divatcipőket is csináltam. Minőségi anyagokkal – elsősorban bőrrel – dolgoztam, amiket könnyedén beszereztünk itthon (Debrecenben bőrgyár is üzemelt akkoriban) – hangsúlyozta a Haonnak.

Forrás: Békési Lajos-archív

Feleségével 1958-ban házasodtak össze, két gyermekük (egy fiú, egy lány) született, azóta pedig két unokája és három dédunokája is van Lajos bácsinak. Tizenkét évvel ezelőtt költözött Debrecenbe, az Angyalföld téri lakásba. Ezt megelőzően végig Hosszúpályiban élt, ahonnan aktív éveiben napi szinten ingázott Debrecenbe. Érdeklődésünkre megosztotta, úgy gondolja, a jó genetikának, Istenben való hitének és a szerencsének köszönheti, hogy elmondhatja magáról, megélte a kilencvenet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában