<3

2024.01.28. 12:56

Aranyos debreceni sztori hasít a Facebookon egy fenyőfa és egy srác egymásra találásáról

A poszt szerzője nagyon szeretné megtudni, kié volt a kidobott karácsonyfa, amivel a Füredi út és az Egyetem sugárút sarkán hozta össze a sors.

Haon.hu

Balra a sztori főszereplője, jobbra pedig a megtalálás körülbelüli helyszíne

Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam; Google Street View

Van-e mindenen túlmutató barátság ember és fenyőfa között? Átlendítheti-e egymást a legrosszabb pillanatokon, megélheti-e együtt a létezés apró örömeit ember és növény? Harcolhatnak-e gallyat vállnak vetve a mindennapok örökké forgó mókuskerekében? Ezekre a kérdésekre simán lehet igen a válasz az egyik debreceni Facebook-csoportba bedobott vasárnapi poszt alapján.

A történet január 8-án hajnalban indult: a bejegyzést író srác egy barátjával sétált hazafelé, amikor a Füredi út és az Egyetem sugárút sarkánál a kezébe akadt egy karácsony után kidobott fenyőfa. A posztoló onnan sejti, hogy nem volt már akkor szomjas, hogy fél kilométeren át vonszolta magával a fát, mert sajnálta volna, ha ledarálják, és inkább el akarta ültetni. Aztán valahol lerakta a fenyőt azzal, hogy majd holnap értemegy, de másnap ezt az ötletet végül elvetette.

Három héttel később viszont észrevette, hogy Debrecen összes kidobott karácsonyfáját begyűjtötték, ezt az egyet kivéve. És innen át is adjuk a szót a szerzőnek.

Ez csóri ott feküdt, ahol hagytam, ott várt, elvégre megígértem neki, hogy megyek érte. Szerintem életemben ennyit rám még senki nem várt, és így bennem még senki nem bízott. Ezek után kénytelen voltam hazahozni. Felelősséggel tartozom most már érte, akkoris, ha végül elszárad, hiszen én hoztam el onnan, ahol lennie kellett volna, hogy sorsa beteljesüljön

– írta a bejegyzésben, amihez képet is csatolt az azóta már elültetett fáról.

fenyőfa debrecen
A fa új otthonra talált
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

A szerző azzal zárta az aranyos sztorit, hogy ha már egyszer így összehozta őket a sors, érdekelné a fa előélete: kié volt, honnan vette, mennyibe került és hogy nézett ki szenteste feldíszítve. A bejegyzés egyébként nagyot megy a csoportban, egy bő óra alatt közel hétszáz reakciót és hatvan kommentet szedett már össze.

Nem tudni, ereszt-e majd gyökeret az új otthont kapó fa, de ezek után nagyon drukkolunk neki!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában