Horgászat

2023.12.25. 12:02

Kifogták a Látóképi-tározó egyik legszebb és legnagyobb tőpontyát

Ráadásul rögtön az első kapás volt az óriás Predrag Simek halőr 48 órás horgászatán.

Haon.hu

Predrag Simek és a kapitális tőponty

Forrás: Facebook / Látóképi-tározó

A téli pontyozások eddigi legnagyobb helyi haláról számolt be a Debrecenhez közeli Látóképi-tározó Facebook-oldala csütörtök este. A kedvelt horgászhely halőre és egyesületi tagja, Predrag Simek szabadnapjain is ottmaradt a tavon, és a 9. számú helyen behúzva próbálkozott pontyfogással, mint a bejegyzésből kiderül, nem hiába. 

A 48 órás horgászatán az első kapás ugyanis a tó egyik legszebb és legnagyobb tőpontya volt, amelyet ezúttal 22,5 kg súllyal mérlegeltek.

A tározó közösségi oldala azt írta, a hal a parttól 180 méterre elhelyezett bójáról érkezett egy 24 mm-es, bepasztázott bojlira, amelyet 40 cm-es előkén kínált fel a horgász. Hozzátették: a jelenlegi mélység a magas vízszint miatt ezen a helyen 6,4 méter.

A horgász a következő két napban további 8 pontyot fogott, melyek súlya 10-13 kg között mozgott, de matracra került egy 15,30 kg súlyú tőponty is.

A halőr elmondta, az egy hónappal ezelőtti behúzós versenyen ugyanezen a helyen horgászott, akkor nem volt szerencséje, de ezúttal a horgászszerencse és a sors is bőven mellette volt, és kárpótolta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában