Szépkorú köszöntése

2023.09.25. 12:27

„Egy igazolatlan napom sem volt a munkahelyeken”– hangsúlyozta a 90 éves debreceni Pál bácsi

Szabó Pál a debreceni téglagyárban dolgozott, máig tevékenyen éli nyugdíjas éveit.

Nagy Emese

A kilencvenéves Szabó Pált köszöntötték Debrecenben

Forrás: Kiss Annamarie

Szabó Pál szeptember 25-én ünnepelte 90. születésnapját. A jeles alkalmon Türk László önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa köszöntötte őt debreceni otthonában. Ottjártunkkor megtudtuk, Szabó Pálnak márciusban halt meg a felesége, azóta él egyedül. 

Hajdúböszörményben születtem, ott is jártam iskolába, de elkerültem onnan, ugyanis itt találtam meg a számításomat, a debreceni téglagyárban dolgoztam hosszú éveken át. Később kazánkezelőként helyezkedtem el a Volánbusznál, onnan jöttem el nyugdíjba kereken 30 éve

 – fogalmazott Pál bácsi.

A kilencvenéves Szabó Pált köszöntötték Debrecenben
Türk László önkormányzati képviselővel
Forrás: Kiss Annamarie

Egyik kedvence a lebbencsleves

Feleségével öt gyermekük született; az ünnepelt 16 unokájára lehet büszke. – Dédunokából is van jó néhány, de már meg nem mondom, mi a pontos szám – tette hozzá mosollyal az arcán. Igaz, 30 éve nem dolgozik, de nem unatkozik. 

Elmondta a Haonnak, mindig van mit csinálnia, és a mai napig nagyon szeret olvasni. Hétköznap viszik neki az ebédet, azonban hétvégente muszáj a konyhában serénykednie, ha valami finomat akar enni ebédre. 

– Szeretek főzni. Nem vagyok válogatós, sokszor elkészítem a lebbencslevest, egyik kedvencem. A mai fiatalok már nem nagyon szeretik, nem is értem, miért nem ízlik nekik. A minap toroskáposztát főztem, szintén imádom, és rendszerint veszek a boltból csirkeszárnyat, abból pörköltet szoktam csinálni – sorolta. Hozzátette, a hétvégén járt nála a család, igaz, nem mindenki, de páran felköszöntötték, szóval szombaton és vasárnap megtelt a ház, ahol egyébként Pál bácsi 1996 óta él. 

Nincs okom panaszra, az egészségem jó, néha itt is fáj, ott is fáj, de így van ez rendjén egy 90 éves embernél

 – jegyezte meg.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában