Micsoda járgány!

2023.09.12. 10:42

Vissza a jövőbe-autó „landolt” a debreceni Nagyerdei Stadion pályáján – videóval

Közel 9 ezer legyártott DeLorean ellenére kilenc büszke tulajdonos hazánkban is elmondhatja magáról, hogy Marty McFly autója áll a garázsában.

Nagy Emese

Egy DeLorean gurult be hétfőn este a Nagyerdei Stadion pályájára

Forrás: Molnár Péter

A negyvenkét éves DeLoreannal hétfőn este Debrecenben, a yoUDay sajtótájékoztatóján találkozhattak a stadionshow fellépői és a sajtó munkatársai, bár a népszerű verda a szerdai egyetemi bulin csak egy felvételen lesz majd látható. A Haon munkatársai kapva kaptak az alkalmon, azonnal odaléptek az autó tulajdonosához, a budapesti kötődésű Boross Andráshoz, aki elmondta, 2021-ben vásárolta a sokak által kedvelt járgányt, 30 ezer eurót fizetett érte, majd később még kétezret költött rá. Mint elmondta, a négykerekűje Kaliforniából származik, de ő már egy holland férfitől vásárolta meg, az autó egyébként 35 éve porosodott egy kaliforniai garázsban.

Mindösszesen kilenc darab ilyen kocsi van az országban, a legelső DeLorean 2008-ba került Magyarországra. Napjainkban ez az autó felér egy panellakás árával, 30-32 millió forintba kerül. 148 lóerős, 2800 köbcentis, V6-os motorral van ellátva, de egyébként 201 kilométer per órával tud menni

– részletezte a Haonnak a villamosmérnök, akinek gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy meg tudott vásárolni egy legendás „időgépet”.

Bátor László is fotózkodott a nem mindennapi járgánnyal
Forrás: Molnár Péter

Szenzációnak számít a DeLorean

Kiemelte, teljesen más vezetni, mint egy hétköznapi autót, alig lehet kilátni belőle, továbbá igencsak ültetett a futómű, a Zsiguli ehhez képest finom autó.

Nincs benne kormányszervó. A kaszni rozsdamentes acélból van, ha bármi sérülés keletkezik rajta, nem lehet javítani, gittelni, azt csak cserélni tudjuk, vagy esetlegesen kikalapálni, ha nem olyan mély a horpadás

– emelte ki. Hozzátéve, bármerre is jár a verdájával, mindig megbámulják, a legtöbb ember imádja ezt az autót. Nem túlzás kijelenteni, hogy szenzációnak számít.

Az autó belseje 
Forrás: Molnár Péter

Kétszemélyes autó, farmotoros, így elől található a csomagtartó. Repülni nem tud, sajnos ki lett belőle szerelve a fluxuskondenzátor

– kacagott fel a tulajdonos, majd megjegyezte, az érdeklődők mindig azt kérdezik tőle, hol van a fluxuskondenzátor, illetve alumíniumból van-e a kaszni – megtudtuk, az utóbbi felvetést nem igazán szeretik a DeLorean-tulajdonosok.

Érdeklődésünkre elmondta, benzines, 10 litert fogyaszt, légkondival felszerelt, ugyanis anélkül nyáron meg sem lehetne benne lenni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában