Feltámadás!

2023.08.21. 10:38

Újjászületett a felgyújtott pillangó Debrecenben! Fotón mutatjuk, milyen lett

Talán a véletlen műve, de az új installáció épp a város jelképének, az újjáéledés szimbólumának, a főnixnek a színeit idézi.

Bucsi Bernadett

Pénteken égett le a dísz

Forrás: Napló-archív / Facebook / Debrecenben Hallottam

 

Mint arról korábban beszámoltunk teljesen leégett a debreceni Aranybika épülete mellé kitett virágból készült nagy pillangódísz augusztus 18-án, péntek délután, a semmivé vált dekorációról az egyik helyi Facebook-csoportban jelent meg fotó.

Még pénteken az esti órákban a vármegyei rendőr-főkapitányság közleményt adott ki a tűzesetről. Ebben azt írják, bejelentés érkezett a rendőrségre nem sokkal 19 óra után arról, hogy egy férfi meggyújtott egy karneváli díszt Debrecenben, a Kossuth téren.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A 65 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Szombat estére már elkészült az új alkotás

Sajnos az installációt már nem tudta újra elkészíteni  Ujj-Demeter Éva, az Eve's Bouquet ügyvezetője, mégsem maradt űr a tragédia után. Ahogy azt a járókelők is láthatják, hétfő délelőtt óta újra készülhetnek csodás fotók a cívisváros főterén, immár az újjászületett pillangónál. Ezt az installációt Kerekes Edina dekoratőrnek, a debreceni Kerena Stúdió tulajdonosának köszönhetjük. Felkerestük a szakembert, aki elmondta, mintegy 24 óra állt a rendelkezésére, hogy pótolja a lángok áldozatává lett csodás díszt.

Újra készülhetnek a fotók a főtéri pillangónál 
Forrás: haon.hu

Számára is szívfájdító volt

Megtudtuk, hogy a dekoratőr az 57. Debreceni Virágkarnevál hetében több projektben is együttműködött a szervező Főnix Rendezvényszervező Kft.-vel, így amikor a pénteki tragédia után pótolni szerették volna a kültéri installációt, akkor számíthattak a szakember segítségére. 

Nyilván nekem is nagy szívfájdalom volt, hogy egy ilyen gyönyörű munkát néhány perc alatt semmivé tudtak tenni. Biztos, hogy én is nagyon rosszul éltem volna meg, ha az én munkámmal történik meg ugyanez – osztotta meg.

A dekoratőr azt biztosan tudta, hogy lehetetlen volna ugyanazt a kompozíciót újra elkészíteni, viszont azzal is tisztában volt, hogy az elmélyült tervezésre sincsen már ideje. – Az utolsó percben abból dolgoztunk, amiből tudtunk, ami elérhető volt, hiszen ez nyilván nem úgy működik, hogy bemegyünk a nagykerbe és levesszük a polcról ugyanazokat az elemet. Teljesen más típusú virágokkal dolgoztunk, ennek a mennyisége sokkal nagyobb volt, időigényesebb volt berakni, mivel nem tömített annyira, mint a pampafű. Valóban szorgos kezekre volt szükség, hogy ennyi idő alatt elkészülhessen. 

Vázolásra sem volt már idő, a nagyker padlójára pakoltam ki a színeket, és bíztam abban, hogy a segítőim el tudják képezni az, amit szeretnék megvalósítani

– részletezte, hozzátéve, ötödmagával 24 órát dolgoztak egyhuzamban a projekt sikerén. 

A kültéri pillangódísz készítésére pénteken kérték fel, szombaton tudták beszerezni az alapanyagot a munkához, és még aznap este 11 órára elkészült az installáció.

– Sötét volt, a színpad mögött dolgoztunk, de igyekeztük azonnal a legtöbbet kihozni belőle, hiszen tudtuk, hogy csinosítgatásra már nem lesz idő. Nagyon hálás vagyok a segítőimnek, hogy ilyen gyorsan és ilyen könnyen tudtak alkalmazkodni a kéréseimhez – zárta a gondolatait a dekoratőr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában