Hamburgerfesztivál

2023.08.29. 11:08

Ismét Debrecenben készül el az ország burgere

Programokkal és koncerttel is várják a finom hamburgerek rajongóit.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Szeptember 2-án Debrecenben, a Békás-tó partján igazi szabadtéri pikniken és sütögetésen vehetnek részt a burgereket, grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger - Országos Hamburgersütő Versenyen és Steaksütő Tusán – írta közleményében a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. A street food kioszkokat több hazai kézműves sörfőzde kíséri.

burgerverseny-debrecen-haon
Forrás: Napló-archív

Délután három órától az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon. Az esemény szakmai iránymutatásért idén is Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is. Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 2-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól, 16:15-től a színpadon tart élménysütést és bemutatót.

burgerverseny-debrecen-haon
Forrás: Napló-archív

A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, melyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet - nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez. A steaksütő tusa középpontjában, ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni – zárta közleményét a rendezvényszerző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában