<3

2023.07.20. 20:52

Most először született vöröspanda-kölyök Debrecenben

Ezzel a szenzációs szaporulattal tízéves munka gyümölcse ért be a Nagyerdőn.

Haon.hu

Vöröspanda-kölyök született a debreceni állatkertben

Forrás: Facebook / Zoo Debrecen

Maci, a debreceni állatkert nőstény vörös pandája először adott életet egészséges utódnak június 18-án, számolt be Facebook-oldalán az intézmény. Az egy hónapos apróság szépen gyarapodik, és bár idejének nagy részét a két búvó valamelyikében tölti, a szerencsés látogatók egyre nagyobb eséllyel pillanthatják meg, ahogy példamutatóan gondoskodó anyja hordozza.

Nemét az egy hét múlva esedékes első orvosi vizsgálata során fogják tudni megállapítani, fejlődéséről pedig rendszeresen beszámolnak majd közösségi oldalaikon

– áll még a posztban.

Hozzátették: ez a szenzációs szaporulat kereken egy évtizedes előkészítő munka eredménye, mivel 2013-ban kezdtek felkészülni első vörös pandáik, a Pici és Maci névre keresztelt ikerlányok fogadására, majd a nemzetközi tenyészprogram következő lépéseként egy fiatal hím, Pandita 2020-as érkezésével és a faj visszatelepítési programjában részt vevő Pici 2021-es elköltözésével végre tenyészpár állt össze az állatkertben.

Nagy büszkeség számunkra, hogy két évvel később végre a Nagyerdő fái alatt is gyarapodott e fokozottan fenyegetett és emberi gondozásban nehezen szaporodó faj állománya

– zárult a bejegyzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában