Rekord

2023.04.27. 10:32

Minden eddiginél több induló a jubileumi Hajdú Portyán

Mintegy kétszáz induló regisztrált az idei Hajdú Portyára

Forrás: Vámospércs Városi Önkormányzat

– Minden várakozásunkat felülmúlta, hogy mintegy 200 természet- és túrabarát regisztrált a Vámospércs térségét évről évre új útvonalakon bejáró Hajdú Portyára – osztotta meg gondolatait Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere. – Külön öröm számunkra, hogy ötödször is velünk gyalogol majd Korompai Balázs történész, a Déri Múzeum munkatársa és lánya, Kincső. De az sem akármi, hogy Tokaji Norbert vezetésével a Kyo Hungária Sportegyesület 40 fős karatés kontingense is felveszi a küzdelmet a kilométerekkel – tette hozzá.

Hajdú Portya, Vámospércs, túra
Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere
Forrás: Vámospércs Városi Önkormányzat

A túra 9 órakor startol el a vámospércsi Szabadhajdúk teréről. A 15 és a 30 km-es távok valamennyi ellenőrzőpontján kisebb programok várják a résztvevőket, hogy a testi kihívás lelki élményekkel is gazdagodjon: a Kéktúra Vendégháznál íjászbemutató, Nyíracsád főterén templomlátogatás, az Annuska Cukrászdában kedvezményes fagyigömbök, a Sándor Tanyán vendégkávé és tanyabemutató. A Hajdú Portya idei mottója jó összefoglalása a rendezvény eddigi történetének is: „Kapcsold ki a tévét, kapcsolódj ki itthon”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában