Kor-határtalanul

2023.02.27. 15:07

Új, időseknek szóló programsorozatot indított a vármegyei önkormányzat

Az időskorral új kihívások és tennivalók jönnek.

Endrei Judit egykori televíziós műsorvezető tartott előadást

Forrás: Kiss Annamarie

Kor-határtalanul – avagy 50 után kezdődik az élet címmel indított programsorozatot Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata. A szervezet „A hajdú hagyományok nyomában” projektje keretében rendezi az eseményeket, ennek első alkalmát tartották február 27-én a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központjában.

– A projektünk címe Együtt, közösségben Hajdú-Biharban - a hajdú hagyományok nyomában. Ahogy arra a név is utal, igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyek önöket érdekli, hiszen közösség nélkül ezek az alkalmak nagyon üresek lennének – mondta köszöntőjében Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke. Mint fogalmazott, ő már pár éve elmúlt 60 éves, de mindig pozitívan tud nyilatkozni korban őt követő barátainak a mindennapjairól. Mindig jönnek új kihívások, gyermekek és unokák, barátok és közösségek. 

 A mi életünk mindig változó, az a kérdés az, ebben hogyan érezzük magunkat. Ha a fejünk tiszta, és nyitottak vagyunk egymás iránt, akkor jól meg lehet ezt az időskort élni. Ha nem vagyunk ilyenek, akkor teljesen mindegy a körülöttünk világ milyen – tette hozzá.

Endrei Judit és Pajna Zoltán 
Forrás: Kiss Annamarie

A programsorozatban középkorúaknak és idősödőknek előadásokat Endrei Judit egykori televíziós műsorvezető, író tartja. A rendezvények célja, hogy az érintettek elfogadják, a változás része az életüknek és fontos, hogy megtalálják a koruknak megfelelő külső-belső harmóniát. Az interaktív előadásokon az írónő saját tapasztalatait, történeteit osztja meg hallgatóságával. Az érdeklődőket február 28-án Komádiban, másnap pedig Hajdúnánáson várják a szervezők. 

Az első állomás Debrecen volt
Az első állomás Debrecen volt
Forrás: Kiss Annamarie

BS 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában