Videóval

2022.08.02. 12:00

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy gondoltak rám” – Böszörményi táncosra figyelt a Hungaroring tribünje!

Az F1-es Magyar Nagydíj előtt Varga József táncos kápráztatta el a nézősereget.

Forrás: Urban Verbunk

Varga József, a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes vezetője a minap egy nem akármilyen produkcióban lépett fel. A hétvégi F1-es Magyar Nagydíj futama előtt egy egyedülálló előadást tekinthetett meg a nagyközönség, amit többek közt az Urban Verbunk tagjai adtak elő. Mint megtudtuk, Varga Józsefet az Urban Verbunk művészeti igazgatója, Moussa Ahmed kereste meg, ugyanis szerette volna, ha a böszörményi aranysarkantyús táncos is részt venne a produkcióban.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kölcsey Ferenc-díjával kitüntetett táncos nagyon örült a megkeresésnek, mondhatni habozás nélkül elfogadta a felkérést.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy gondoltak rám. Ezen az eseményen táncoltam eddig a legtöbb ember előtt, hiszen a tribünön több ezren nézték a megnyitót és futamot. Felemelő érzés volt azon pilóták között sétálni, akiket máskor csak a tévé képernyőjén láthattam

– jegyezte meg. Hozzátette, elsősorban azért tartja kiemelkedőnek, hogy egy ilyen produkció szerepelt a megnyitón, mert magyar táncot láthattak a nézők a világ minden pontján. – Óriási dolog még úgyis, hogy mindez nem is autentikus zenére történt. Úgy vélem, hogy ez a magyar nemzeti kultúránk reprezentálása a világ felé – fogalmazott.

Forrás: Varga József-archív

Díjak és kitüntetések

Mint elmondta, maga az előadás a Forma–1 hivatalos himnuszára készült, amit Brian Tyler komponált, míg a koreográfiát Moussa Ahmed készítette. – Hagyományokat tisztelve, hiszen autentikus motívumokra épült a tánc, de mégis innovatív formában – ezzel könnyebben érthetővé téve a világ számára. Többek közt azért is mondhatjuk innovatívnak, mert erre a zenére eddig még soha nem táncoltak – tette hozzá. Megjegyezte, a közeljövőben egyelőre nincs tervben hasonló műsor, de bízik benne, hogy a közös munka valamilyen formában folytatódhat.

Varga József pályafutása alatt az Aranysarkantyú mellett a Nagy Páva-minősítést és a Fölszállott a páva bronzpávadíját is megszerezte. Mindemellett rendszeresen részt vesz a Békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház színházi produkcióiban.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában