Önzetlen segítség

2022.01.19. 15:00

Fiataloknak is jó példát állítanak az elismeréssel jutalmazott önkéntesek

Két kabai önkéntes is szép elismerést kapott az Egyenlő Esély Egyesület által működtetett Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház pályázatán.

Sári Melinda Katalin munkáját is elismerték | Fotó: Egyenlő Esély Egyesület/Facebook

A „2021. Év Hajdú-Bihar Megye Önkéntese” című projektben a megyénkben önkéntes magánszemélyek munkáját ismerték el. Tevékenységük nemcsak mindenki számára hasznos, de értékük felbecsülhetetlen is. A jelöltek közül három főt díjaztak, közülük ketten kabai lakosok. Egyikük Sári Melinda Katalin, a Kabai Mennykő Néptánc Egyesület elnöke. Kiemelkedő, önzetlen, önkéntes munkájának eredményeként működik a kabai felmenő rendszerű néptánc-, népzene- és népdaloktatás, amelyben csaknem 70 városbéli gyermek vesz részt lelkesen, odaadóan. 

 

A másik díjazott dr. Késmárky-Kodak András, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) a vezetője, orvos­szakmai igazgatója. Kezdeményezésére 2006-ban alapították meg a Debreceni Egyetem karitatív szervezeteként a DEKOM-ot. Több állandó programon belül rendszeresen koordinálja és vezeti a karitatív tevékenységeket, bevonva az egyetem hallgatóit, valamint további önkénteseket. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában