Elismerés

2021.10.26. 10:20

Nádasdi László csárdása lett a legjobb

A nótaénekest is díjazták a Budapesten megrendezett I. Nemzetközi Nóta Olimpián.

Forrás: Nádasdi László-archív

Megszokhattuk már, hogy megyénkben számtalan tehetséges ember él – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint azok az eredmények, amelyekről nap mint nap beszámolnak lapunknak az olvasók. Bizonyára sokaknak nem ismeretlen Nádasdi László nótaénekes neve, ugyanis a balmazújvárosi zene szerelmese az elmúlt időszakban komoly elismeréseket zsebelt be. Legutóbb az I. Nemzetközi Nóta Olimpia döntőjén nyújtott teljesítményét díjazták, ami azért is olyan nagy szó, mert ott valóban a legkiemelkedőbb szakmabeliek mutathatják meg, mit sajátítottak el az utóbbi években.

A legjobb tíz között

Nádasdi László elmondta a Naplónak, végtelen megtiszteltetés volt számára, hogy részt vehetett a versenyen, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a legjobb tíz énekes közé beválasztották. – Ez a megmérettetés valójában a ma élő zeneszerzők, szövegírók „párbaja”, ők azok, akik különféle magyar nótákat papírra vetnek, majd ezeket a nótaénekesek előadják – ezután dönti el a zsűri, mely dalok a legjobbak. A döntőbe 21 zene került, minden versenyző két dallal érkezett, jómagam egy hallgatót és egy csárdást adtam elő a zsűrinek a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Nagyon örültem, amikor a díjátadón kimondták a nevem, a csárdásom lett a legkiemelkedőbb szerzemény, amiért természetesen köszönetet érdemel az író, Mihály Miklós Pál – fogalmazott.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában