Szavazásértékelés

2021.10.11. 12:48

„Majd megfagyok” kontra „jó idő van még”

Az egyik még pólóban üldögél, a másik már pokróc alatt vacog. Ismerős a szituáció?

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az elmúlt időszakban a könnyű cipőcskéket szépen lassan felváltották a bakancsok, csizmák és bélelt lábbelik. Egyre többen jelennek meg sálban és kabátban, néhány rendíthetetlen rövidnadrágost leszámítva az utcai öltözékek egyértelműen jelzik a zordabb őszi időjárás beköszöntét. Szerkesztőségünkben elhangzott múlt héten a kérdés a fázósabb kollégák részéről: mikor indítják be fűtést? Otthonaikban is egyre többen nyúlnak a hőmérséklet szabályozó eszközökhöz, ennek kapcsán arra voltunk kíváncsiak, vajon hányan döntöttek hozzánk hasonlóan úgy, hogy ideje kicsit felfűteni az immár áthűlt falakat.

Mint kiderült, a Hajdú Online olvasóit kemény fából faragták. Bár a szavazatok 39 százaléka szerint a legtöbben néha már csavarnak egyet-kettőt a radiátoron, egyelőre nem álltak át teljesen téli üzemmódba. A voksolók 17 százaléka bevallotta, spórolni szeretne, ők egyelőre ezért nem éltek a lehetőséggel, hogy felfűtsék otthonaikat.

A szavazás hajrájában meglepetésünkre holtverseny alakult ki a két legellentétesebb tábor között. A legkevésbé fázósok és a már szeptember óta fűtők csoportja ugyanis egyaránt 22 százaléknyi szavazattal győzött meg minket arról, hogy nem csak a szerkesztőségben tapasztalhatók szakadéknyi különbségek ember és ember hőérzete között.

A héten a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, az éjjelek és hajnalok pedig kifejezetten csípősek lesznek, ezért lassan a legedzettebbek is kénytelen lesznek feltekerni a termosztátot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában