Sétával őrzik a kondíciójukat

2021.08.10. 20:51

Mindig lelkesek és jókedvűek a józsai nordic walkingosok

Minden kedden és csütörtökön találkoznak a csoport tagjai.

Józsai Nordic-Walking klub

Fotó: Kovács Péter

A nordic walking egy speciális bottal történő gyaloglás; a túrázástól az eszköz tartása különbözteti meg. Míg a túrázó a botját maga elé tartva halad, addig a nordic walkingos mindig a sarka mögött szúrja le a botot.

Kortól és nemtől függetlenül ajánlott a sportág űzése, és nem is igényel nagy befektetést: a speciális bot és egy jó minőségű túracipő elegendő hozzá. Mivel menet közben a kézzel hátralendítünk, ezért erősíti a vállakat és a lapockákat, egyenesben tartja és erősíti a gerincet, a lábakat ugyanakkor kíméli.

Heti kétszer úton

A józsai csoport tagjai nyáron, amikor nagy meleg van, 16-18 óra között, télen, amikor korán sötétedik, 14-től 16 óráig sétálnak közösen. Országos rendezvényekhez, így egyebek mellett a Nowathlon rendezvényhez is csatlakoztak.

– Az országos eseményeknek célja az is, hogy megismerkedjünk hazánk nevezetességeivel. Tájékozódási nordic walking Józsán is volt már, de voltunk többek között Pallagon, ahol a régi mezőgazdasági iskola épületét tekinthettük meg, vagy Zeleméren, ahol a templomromnál tettünk sétát és töltődtünk fel. Ezeken az alkalmakon nagyobb távokat teszünk meg, a heti találkozóink kétórás intervallumába ezek nem férnének bele. Most Síkfőkútra készülünk. A nordic walking segít megőrizni a kondíciónkat, mindig lelkesek és jókedvűek vagyunk – mondta el lapunknak Herbákné Ilyés Ilona, a csoport vezetője.

A debrecen-józsai csoport decemberben ünnepelte az ötéves jubileumát. A létszáma változó: érdeklődőből több tucat akad, de az aktív tagok száma 15-20 fő.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában