Mosható pelenkák és textil hordozók

2021.08.04. 12:42

Fenntartható szemlélet a gyerekszobában is

Egyre több fiatal helyezi előtérbe a környezettudatos megoldásokat a babavállalás után is.

20210628 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Fenntartható Debrecen címet kapott a debreceni bolt: a Mamamibolt.

Fotó: Napló-archív

A mosható pelenkák és a babahordozás is téma volt egy debreceni, fenntartható megoldásokat előtérbe helyező baba-mama bolt ingyenes előadásán. A találkozás jelentőségéről Pál Kata hordozási tanácsadóval beszélgettünk.

A szakember kiemelte: a fiatal anyukák egyre nyitottabbak a fenntartható megoldásokra, sokuk számára nem kérdés, hogy mosható pelenkába csomagolják a babáikat.

A fiatal édesanyák már látják, hogy a mérhetetlen mennyiségű szemét felhalmozása milyen következményekkel jár, és megpróbálnak tenni ellene.

A most harmincas, negyvenes éveikben járó édesanyákat annak idején saját szüleik még mosható pelenkába csomagolták, ezeknek a felnőtt nőknek így nem ismeretlen ez a lehetőség. Betérnek hozzánk időnként nagymamák is, akik ajándékba szánják a mosható pelenkát unokáiknak. Ezek a termékek több babát is kiszolgálhatnak – részletezte.

A „negyedik trimeszter”

A textíliából készült babahordozó eszközöket illetően kifejtette: helyettesíthetik a babakocsikat, de akár teljesen ki is válthatják azokat.

– Az biztos, hogy lényegesen megkönnyítheti a hétköznapokat, hiszen ennek az eszköznek köszönhetően teljesen szabadon marad a felnőttek keze. Emellett hasznos szempont, hogyha egy gyermeket születésétől fogva hordoznak, akkor a felnőtt fokozatosan hozzászokhat a terheléshez. A hordozásra azt szoktuk mondani, olyan, mint a negyedik trimeszter. Mindenkit arra ösztönzünk, hogy próbálja ki, de minden családnak egyéni döntése van a témában, ezt senkire nem lehet ráerőltetni – mondta.

BBI

Borítókép: Tatár Marianna, a fenntartható megoldásokat előtérbe helyező bolt megálmodója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában