Egyre nagyobb az igény

2021.05.23. 16:42

Elindult a szezon, de lesz-e idén táborbumm?

Fogynak a táborhelyek, érdemes mihamarabb lecsapni.

2019.07.25. Velence, Harry Potter varázsló nyári tábor. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: illusztráció / MW-archív

Ma egy hete, hogy a Kormányinfón bejelentették: engedélyezik a napközis, illetve az ottalvós nyári gyermektáborok megrendezését. Ennek kapcsán Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője a Napló érdeklődésére jelezte: azóta egyre többen érdeklődnek. – Szignifikáns növekedés tapasztalható a májusi hónap első két hetéhez képest. A szülők észlelték, hogy a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai nagyon gyorsan betelnek. Továbbá megfigyelhető, hogy nagyon sok szülő már kiválasztotta, kinézte a gyermekének legmegfelelőbbet, azonban megvárta a hivatalos bejelentést, emiatt némi kapkodás tapasztalható – tájékoztatott. Mindemellett felhívta a figyelmet arra,

nem kell megijedni, még több mint 850 táborturnus közül lehet választani, illetve lesznek még új alternatívák is.

– Nagyon sok szervező még most fogja meghirdetni a saját turnusait, mivel megvárták, hogy hivatalosan is engedélyezzék. Fogynak a helyek, szóval érdemes a szülőknek mihamarabb foglalkozniuk a témával – javasolta.

Tóth Béla | Fotó: Tóth Béla archívuma

Legyen szabad nyaruk!

A legnépszerűbbek idén a sport-, az angol- és a kaland-, de sokan érdeklődnek kézműves- és lovas-, illetve az extrémebb táborok iránt – ez azt jelenti, biztosan találunk megfelelő vakációlehetőséget a gyermeknek. – Hajdú-Bihar megye nagyjából hozza az országos átlagot a népszerűségi rangsorban – itt az idegen nyelv és a sport igazán közkedvelt, de a hagyományőrző táborok is nagyon jellemzőek. Amit látunk, hogy a megyében több az ottalvós lehetőség, viszont aki napközibe kívánja íratni a gyermekét, nem kell aggódnia, Debrecenben megannyi választási lehetőség van. A régió kiemeltnek minősíthető, ugyanis Budapestről is sokan érkeznek a megyébe – mondta.

– A szervezők már tavaly nagyon szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat vezettek be – ezek a szabályok jól vizsgáztak, így idén is ugyanúgy alkalmazzák őket. A táboroztatók döntő többsége, több mint 80 százaléka oltáspárti, és már felvették a vakcinát – éppen ezért kijelenthetjük, a nyári szünetben szigorú egészségügyi és biztonsági szabályok között rendezett táborokba, oltással rendelkező felnőttek közé tudjuk küldeni a gyermekünket.

„Egy ilyen időszak után fontos, hogy szabad nyaruk legyen. Lehetőségük adódjon játszani a kortársaikkal, maguk mögött tudják hagyni az elmúlt időszakot”

– fűzte hozzá.

Tóth Béla felhívta a figyelmet arra: jól nézzünk körül, ugyanis nem csak legális kínálatokkal találkozhatunk az interneten. – Már az elején le kell szögezni, mit várunk el a befizetett összegért. Kérjünk számlát az előlegről, illetve olyan táborhelyet válasszunk, amely a hatóság látókörében van. Mindenképpen kerüljük a feketegazdaságot, legyünk óvatosak és körültekintőek – mondta. Az szintén fontos, hogy ne csupán az ár, hanem az ár-érték arány alapján válasszunk, ugyanis attól lesz értékesebb egy tábor, minél több aktív programja van.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában