Tettekre van szükség

2021.05.27. 14:06

Apró lépésekkel haladhatunk a szebb jövő felé

Megélhetést, értéket, új életszemléletet talált Barta Zoltán a biotermékekben.

Forrás: B. Kiss Andrea

Olyan munkát keresett, amiből nem csupán megélhetést tud biztosítani a családjának, hanem maradandó értéket közvetíteni és tenni egy élhető világ fenntartásáért. Mindezt a biotermékekben találta meg a csökmői Barta Zoltán, akinek telephelye Újirázon található. A huszonéves fiatalember azt mondja, hogy már 2015-ben eldöntötte, hogy vállalkozó lesz, de csak 2020-ra érett be a terve. Addigra rátalált arra az útra, amit teljesen a magáénak tud érezni, amiben képes hinni.

– Fontos volt számomra, hogy valami olyasmit csináljak, amiben hinni tudok. Végül hosszas útkeresés után egy tanfolyamon találkoztam egy illetővel, és ő ajánlotta, hogy van egy ismerőse, aki tud nekem segíteni. Így találkoztam a biotermékekkel, amiket azóta forgalmazunk – mondja Zoltán.

Az volt a célja, hogy bárki számára elérhetővé tegye ezeket a teljesen vegyszer- és alkoholmentes termékeket, amivel sokat tehetünk a környezetszennyezés ellen, egy élhető világ fenntartása érdekében.

Webshopot hozott létre, ahonnan bárki könnyedén rendelhet, illetve különböző üzletekben is hozzáférhetővé tette a termékeit. Hangsúlyozza, az a fontos, hogy minél többen megértsék, ez nem csupán egy üzlet, hanem egy mozgalom, egy életszemlélet. Hozzáfűzi, ha mindössze csak a jövedelemszerzés érdekelné, akkor nyilván talált volna egy sokkal gyorsabban profitot termelő vállalkozást, de mivel ez egy magasztosabb célt szolgál, ezért úgy gondolja, hogy számára ez igazi kihívás is.

– Sokan használják a bió szót, de nem mindenki tudja, mit is jelent ez pontosan. Magát a szót kizárólag azokra a termékekre lehet használni, amelyek csakis természetes alapanyagokból készültek. Úgy gondolom, nagyon fontos megtenni mindent annak érdekében, hogy megállítsuk a környezetünk szennyezését, ezért tudatos döntéseket kell hozni egyénenként is – vallja a fiatalember.

Tettek kellenek

Arra a kérdésünkre, hogy mivel segítik még a környezetvédelmet, elmondja, hogy például a flakonokat visszaváltják pénzért, és újratöltik. Egy-egy flakon több évig is használható, amikor pedig már nem alkalmas erre, akkor pedig újrahasznosítják. A fogyasztóinak azt is hangsúlyozza, hogy a környezetbarát termékeken túl száz százalékban odafigyelnek arra, hogy ne állítsanak elő hulladékot. Alkalomszerűen kartonpapírokat is gyűjtenek, amiket szintén újrahasznosításra adnak le. Ezek a dolgok sok embert meggyőztek már. Főleg a nagycsaládosok és a kisgyermekesek nyitnak feléjük, hiszen a gyermekek jövőjéért is sokat lehet tenni egy kis odafigyeléssel. Barta Zoltán nem győzi hangsúlyozni, környezetünk teherbíró képességének a határán állunk, ezért gyors tettekre van szükség.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában