Leküzdött nehézségek

2020.12.06. 15:38

Pályakezdőként munkába állni a pandémia kellős közepén

Vannak, akik a legnehezebb helyzetben is helytállnak, és inkább kevesebb bevételért, de dolgoznak.

Fotó: Matey István

Gáspár Júliának a koronavírus-járvány kellős közepén kellett helytállnia pályakezdő szakemberként. Tapasztalatairól és a legkedveltebb sminktrendekről is beszélt lapunknak. – Pályakezdőként is látom a változást a szépségiparban. Mivel az elmúlt időszakban nem volt igény alkalmi sminkre, így kevesebb munkám volt, szerencsére maradtak a fotózások – mondta a kozmetikus, sminkes szakember.

Kitartás nélkül nem megy

Elárulta, szerencsésnek tartja magát, mert a vendégei komolyan veszik és betartják a járványügyi szabályokat. – Bármilyen apró tünet miatt lemondják az időpontjaikat, mert nem akarnak másokat megfertőzni. Nem jöhetnek egyszerre többen a szalonba, pedig korábban szívesen érkeztek barátokkal, szülőkkel, párral a vendégeim. Most nem lehetséges ez, de együttműködnek a szervezésben. Sokat teszek azért, hogy a vendég jól érezze magát ebben a feszültséggel járó időszakban. Azok, akik a járványhelyzetben is eljönnek a szalonba, nem csak a szolgáltatást várják. Sokan a kozmetikai kezelés alatt pihennek, mert annyira leterheltek, hogy máshol, máskor nem lenne rá ilyen módon lehetőségük. Mások elpanaszolhatják a nehézségeiket.

„A lényeg, hogy ez a hely a nyugalom szigete számukra, éppen ezért nem adnak fel a lehetőséggel, hogy itt lehessenek”

– mondta. Hozzátette, azok a vendégek, akik mégsem lehetnek nála személyesen, online tartják vele a kapcsolatot. – Számítanak rám, nem hagynak el, ezért hálás vagyok. Többen féltik szeretteik egészségét, vagy megváltozott anyagi helyzetük lehetetleníti el a találkozásunkat. Nekik házi praktikákkal segítek a szépségápolásban. A járvány első hullámának idején még iskolába jártam, éppen az utolsó vizsgáimra készültem. Bizonytalan volt a helyzet, senki nem tudta, mi lesz a sorsunk. Azt látom, hogy azok a csoporttársaim, akik már akkor kitartónak bizonyultak, a járványhelyzet ellenére is szalont nyitottak mostanra – fűzte hozzá.

Gáspár Júlia | Fotó: Matey István

A szakember arról is beszélt, most mely sminktrendek hódítanak. – A hölgyek a természetes megjelenésre voksolnak, saját arcuk legjobb változatát szeretik látni, kedvelik a nude és világos barna színeket. A fehér bőrű, kék szemű, szőke hajú vendégek a szolid rózsaszíneket kérik, a tél típusú nők pedig, akiknek fekete hajuk, sötétebb bőrük van, azok a tusvonalat és a vörös rúzst részesítik előnyben. Manapság a menyasszonyok is a visszafogott, ártatlanságot szimbolizáló sminket kérik. Látványos, csillogó, erős színekben pompázó smink legfeljebb a modellek arcára a fotózáskor kerül fel – árulta el.

BBI

Borítókép: Gáspár Júlia kozmetikus, sminkes palettáján a természetes színek fogynak el leghamarabb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában