az edző tippjei

2020.12.24. 15:25

Karácsonyi edzés: inkább reggel mozogjunk, ne a vacsora után

Ne hagyjunk fel a sportolással karácsonykor sem, hiszen a megszakítással immunrendszerünk is gyengül.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A karácsonyról a pihenés és a finom falatok juthatnak eszünkbe, ugyanakkor előnyös, ha az egészségünkre is gondolunk az ünnepek alatt. Bartha Zsolt edző, többszörös Natural INBA/PNBA országos, Európa- és világbajnok, valamint Natural Olympia-győztes is óva int a néhány napos lustaságtól.

– Aki rendszeresen mozog, lemondva az edzésről pszichés tünetekkel számolhat, lehangoltság, rosszkedv uralkodhat el rajta. Napi fél óra mozgás elegendő. A városban, aszfaltos úton történő futáshoz térdet és bokát kímélő futócipő és réteges öltözködés szükséges. A kezdőknek érdemes kis távokkal indítani a futást, egy perc futást egy perc séta kövessen, így nem lesz megterhelő a szervezetnek. Otthon a nők gumiszalaggal, kisebb kézi súlyzóval végezhetnek gyakorlatokat, csinálhatnak guggolásokat, míg a férfiak, akik nagyobb súlyokkal edzenének a teremben, otthon tehetnek szatyrokba vízzel teli palackokat, így fokozhatják a terhelést – mondta.

Jó tanácsként pedig a reggeli edzést ajánlotta a szakember, hiszen jobb a szervezetnek, ha nem a nagyobb étkezés után terheljük.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában