jegyzet

2020.12.12. 21:20

Elmerülni a gazdagságban

Nagy Emese

Valóban nem lehet az embereken eligazodni: hogyan várjam el a társaimtól, hogy megértsenek, ha magamat sem tudom? Időmilliomos lettem. Erre vágytam az egész eddigi életemben, és megérte?! – Nem!

Mindig olyasvalami után áhítozunk, ami elérhetetlen. Azt gondoljuk, ha megkapjuk a „létezhetetlent”, akkor a világ a miénk lesz, uralkodhatunk felette. Ez azonban nem így történt. Olyannyira nem így lett, hogy a saját csapdánkba estünk. A világ egy teljesen másik arcát mutatja, ami egyszerre hátborzongató és kielégítő: hátborzongató, mert idegen, ezzel együtt kielégítő, mert megkaptuk, amit akartunk.

Nézzünk magunkba, csendesedjünk el: hányszor kívántuk, hogy bárcsak otthon maradhatnánk?! Válaszoljuk meg együtt: rengetegszer! Figyelemmel kísértük a katasztrófafilmeket, kedvenc szereplőink bőrébe bújtunk, és hősként ünnepeltettük magunkat az epizód végén. De vajon most is ezt fogjuk tenni? Ma időmilliomosok vagyunk, holnap össze leszünk zárva a családdal, holnapután elsétálunk egyik legkedvesebb barátunk mellett, aki félve közelít felénk, majd mondja: rég láttalak!

Nos, nem akarok tovább időmilliomos lenni. Ha a gazdagság a jelen meglétével jár, akkor vágyódóm a szegénység után.

Nagy Emese

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában