cukiság

2020.11.23. 21:22

Társa lett Hópihének, a ritka földesi kisbivalynak

Félévesek a földesi fehér bivalyborjak, amelyek ritkaságnak számítanak.

Fotó: Ványi Csongor-archív

Nyáron nagy meglepetés érte a Ványi családot, ugyanis a földesi gazdálkodók állományában egy hófehér bivalyborjú született, amelyet Hópihe névre kereszteltek. A család tagjai igazi megtiszteltetésnek tartották, hogy ilyen szerencse érte őket, akik akkor még nem is gondolták, hogy Hópihét követően ismét egy fehér borjúval bővül az állományuk.

Fotó: Ványi Csongor-archív

Hidegebb időben bent vannak

Felkerestük Ványi Csongort, a földesi ifjút, árulja el a Naplónak, hogy vannak a mindössze féléves jószágok, illetve betartották-e ígéretüket, miszerint az idő elteltével megmutatják ritkaságaikat az érdeklődőknek. – A borjúk nagyon jól érzik magukat, hatalmas öröm volt számunkra, amikor tudatosult, hogy két ilyen ritkaság is született a 99 idén világra jött borjú mellett. Ma már nem csak az anyjuk mellett vannak, az eltelt két hónapban már legelésztek, de most a hideg idő miatt már többet vannak bent vagy a kisebb udvarban. Az érdekesség talán az, hogy a két fehér bivalyborjú folyamatosan együtt legel, hiába van még hozzávetőleg 100 kisbivaly, ők „egymással karöltve” szeretnek legelészni – nyilatkozta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában