online térben

2020.11.02. 08:18

Otthonunk lehet az új munkahelyünk

Egy igazán jó networker alázatos, kitartó, és nem utolsósorban tudja, hogy a sikernek ára van.

Idén nemcsak a networkerek, hanem sokan azok közül is otthon dolgoztak, akik eddig az offline világban végezték a munkájukat

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Sokak számára álomszerűnek tűnhet, hogy vannak olyan pénzkeresési lehetőségek, amelyek nem igénylik, reggelente időben elhagyjuk otthonunkat. Nem kell minden egyes nap a piros lámpánál ácsorogni, közben az óránkat figyelni, és azon aggodalmaskodni, vajon beérünk-e időben a munkahelyünkre. Az online networkerekről bizonyára már sokan hallottak, azonban kevesen tudják, hogy mégis hogyan, milyen eszközökkel keresik a kenyerüket. Lapunknak Korsós Klaudia online networker nyújtott betekintést az online munka világába, illetve megfogalmazta, szerinte kiből válhat jó networker.

Minden munka más

Fotó: Korsós Klaudia-archív

– A networkerkedés nem jelent mást, mint online dolgozni a közösségi médiában. Gyakorlatilag nem kell más a munkánkhoz, mint egy telefon, egy laptop és internetelérés. Rugalmasan dolgozunk a saját időbeosztásunkban, ahol én is dolgozom, ott a networkerek kezében van egy olyan felépített profi rendszer, amit ha megfelelően használok, akkor a végeredmény magáért fog beszélni. Soha nem szabad elfeledni, nincs két ugyanolyan online munka, rengeteg különbség van köztük, ezért nem mindegy, hogy milyen céghez csatlakozunk, ezért is kell nyitott szemmel járni, és lecsapni a kihagyhatatlan lehetőségekre – fogalmazott elöljáróban.

Az online térben otthonra talált szakember tapasztalatai azt mondatják vele, nem mindegy, hogy milyen rendszerrel dolgozunk, illetve milyen termék, szolgáltatás áll a háttérben. – A networkerek nem értékesítenek, hanem a saját tapasztalataikat osztják meg az emberekkel. Sokaknak talán azért vannak előítéleteik, és zárkóznak el az effajta munkától, mert nincsenek tisztában azzal, hogy mit is csinálunk a világhálón: szó sincs mások megtévesztéséről, nem házalunk, egyszerűen saját tapasztalatainkat osztjuk meg – hangsúlyozta. Ezután felhívta a figyelmet, hogyan is gondolkodunk a 21. században: – A legtöbb ember még mindig az offline rendszerben él. Azt gondolják, hogy termékbemutatókat rendezünk, próbálunk minél több kuncsaftot felhalmozni, pedig itt egyáltalán nem erről van szó. Üzletet építünk, persze termékeket is megvásárolunk, hiszen csak úgy tudunk véleményt alkotni, de nem arról van szó, hogy tukmáljuk a termékeket. Ugyanolyan szakma, mint bármely más, mellékállásnak is tökéletes, lépésről lépésre egyszerűen tanulható. Olyan embereknek ajánlanám ezt a fajta hivatást, akik több lábon akarnak állni, és nem elégszenek meg azzal, amit esetlegesen kaptak az élettől, küzdeni akarnak az álmaikért – fűzte hozzá.

Idén nemcsak a networkerek, hanem sokan azok közül is otthon dolgoztak, akik eddig az offline világban végezték a munkájukat
Fotó: illusztráció / Shutterstock

Erős női karakter

A szakember meglátása szerint egy jó networker alázatos, kitartó, és nem utolsósorban tudja, hogy a sikernek ára van. Ugyanúgy kell dolgozni, mint más munkahelyeken, az otthon történő dolgozás sok terhet levesz a vállunkról, de nem szabad ellustulni. – Soha nem gondoltam azt, hogy egy nő nem viheti annyira vagy többre, mint egy férfi az életben. Előttem mindig volt egy erős női karakter, az édesanyám. Ő volt az, aki mindig mindent megoldott, nem volt előtte lehetetlen. Szeretném, ha a jövőben a kislányom ugyanúgy felnézne rám, mint én az édesanyámra – mondta.

Arra is kitért, a járványhelyzet hogyan hatott a networkerek, illetve szerinte az emberek mindennapjaira. – Sokan rádöbbentek, mindig jó, ha van B terv. A koronavírus többeket arra kötelezett, hogy egy jó időre becsukják az iroda ajtaját, majd otthonukat alakítsák át alkalmas munkakörnyezetté. Ez az időszak nagyon sok mindenre tanította az embereket, többek között arra, hogy teljesen másabb az online munka, de sok esetben akár hatékonyabb is. Még akadnak olyanok, akik ellenzik az online munkát, viszont nem szabad homokba dugni a fejünket: ez lesz a jövő! Nem tagadom, néha otthon is nehéz, hiszen az időnket saját magunknak osztjuk be, sokkal könnyebb ellustulni, éppen ezért kell egy szívcél. Egy olyan célkitűzés, ami miatt hajlandóak vagyunk minden egyes nap leülni és kőkeményen dolgozni – fogalmazott végezetül.

Nagy Emese

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában