őszi-téli hajtrendek

2020.11.02. 19:38

Hódít a bézs és a jeges árnyalatok

Amennyiben nem vagyunk biztosak a választásunkban, úgy érdemes kikérni egy fodrász tanácsát.

Fotó: Polgári Denise-archív

Ahogy a gardróbunk, úgy a frizuránk is alkalmazkodhat az egyes évszakok divatjához, hiszen minden évben más és más színek hódítanak. Idén ősszel és télen a bézses, illetve a jeges árnyalatok mellett az úgynevezett gombaszőke is divatos – tudtuk meg Polgári Denise debreceni fodrásztól. Mint elmondta, utóbbi igen különleges hatást kelt a hideg, földszínhez hasonló árnyalatával. Az őszi táj színkavalkádjához pedig igen jó választás lehet egy púderes, vöröseslilás vagy rezes árnyalat, aki pedig sötétebbet keres, az egy hidegebb vagy kékes hatású színnel nem foghat mellé.

A szakember szerint azonban ha bizonytalanok vagyunk a színválasztás terén, akkor kérjük ki a fodrász véleményét.

Otthoni trükkök és természetes anyagok

– Előfordulhat, hogy valaki csak egy kis változtatást szeretne, így valamilyen otthoni praktikát szeretne bevetni. Természetesen ennek sincs semmi akadálya, hiszen a haj világosításához használhatunk kamillateát vagy citromot, míg egy sötétebb szín eléréséhez kávézaccot, dióhéjat vagy céklát is. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ezekkel a módszerekkel nem lesz garantált az eredmény, így ha biztosra akarunk menni, akkor vehetünk előre kikevert természetes pigmenteket hígított vagy koncentrált formában is – sorolta a lehetőségeket. Hozzátette,

ma már szerencsére a hajfestéstől sem kell félni, hiszen a professzionális termékek kímélik és táplálják a hajat, sok esetben pedig teljesen ammóniamentesek.

Azonban még így sem érdemes túlzásokban esni, ha meg akarjuk óvni a haj szerkezetét, drasztikus változtatás esetén pedig jobb, ha szakemberre bízzuk a tincseinket. Kifejtette, azoknak sem kell lemondaniuk a hajszínváltoztatásról, akik érzékenyek a kémiai festékekre, hiszen hennával is lehet dolgozni, ám annak körülményesebb a használata, és a színekből is kisebb a választék.

Polgári Denise-archív

Előzzük meg a hajhullást!

– Ha azt szeretnénk, hogy a hajunk ne csak szép színű, hanem egészséges is legyen, akkor nem árt egy egészségügyi hajvágást beiktatnunk, hogy a hajvégek felfrissüljenek. Az otthoni hajápolás mellett pedig speciális kezeléseket is kérhetünk a fodrászunktól. Emellett nem árt figyelni a hajhullásra sem, ami az évszakok váltakozásával köthető össze. Ennek egyik kiváltó oka az, hogy a hidegebb hónapokban a szervezet kalóriaigénye megnő, ezért több zsírosabb ételt, és kevesebb zöldséget, gyümölcsöt és vizet fogyasztunk. A helyes táplálkozás mellett használhatunk különböző samponokat és hajszeszt is, valamint ne feledkezzünk meg a sapkáról sem, mivel a hideg idő a fejbőrön lévő erek összehúzódnak, így a hajhagymák kevesebb vérhez és oxigénhez jutnak, ami hosszú távon a haj elvékonyodásához és hullásához vezet – mondta a fodrász.

Arra külön felhívta a figyelmet, hogy a természetes hajhullás mértéke napi 50-80 szál, tehát ha ennél több hullik ki, és nem ugyanennyi nő vissza, akkor érdemes szakorvoshoz fordulni, hogy kiderüljön, mi áll a jelenség hátterében.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában