gyorsaság, kényelem

2020.10.09. 20:40

Előnyben a zuhanyzó a fürdőkáddal szemben

Számos pozitívum felsorolható egy fürdőkád mellett, a többség szíve mégis a zuhanyzó felé húz.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Manapság egyértelműen nagyobb népszerűségnek örvend a zuhanyzó az emberek életében, mint a fürdőkád. Az oka több forrásból fakadhat: a mai rohanó világban az emberek időhiányban szenvednek, ezért gyorsabb és praktikusabb számukra egy zuhanyzó, ahol pillanatok alatt végeznek a tisztálkodással. További motiváció lehet az idősebbek számára a zuhanyzó által nyújtott könnyített mozgás lehetősége.

– Megrendeléseink alapján sokkal több zuhanyzót építünk, mint fürdőkádat. Az idősebbek közül sokak számára veszélyes lehet egy fürdőkád, hiszen könnyedén ki lehet belőle esni. Azt gondolom, hogy fontos szerepet játszik a kiválasztásban az esztétikum figyelembevétele is. Manapság gyönyörű épített zuhanyzók készülnek, ami a fürdőszoba dísze is lehet – válaszolta a Napló kérdésére Bordás Levente fürdőszoba-felújító. – Az egyedi gyártmányok kifejezetten mutatósak. A költségeket figyelembe véve zuhanyzáskor nem használunk el annyi vizet, mint egy fürdőkád esetén. Utóbbi alkalmával akár kétszáz liter vizet is képesek vagyunk elpancsolni egy tisztálkodáskor. A gond ott kezdődik, amikor ez a használat később megjelenik más számlában is, hiszen a vizet fel is kell melegíteni. Ha erről az oldaláról vizsgáljuk a dolgot, nem mindegy, hogy milyen mennyiségű vizet melegítünk fel – tette hozzá.

Bordás Levente elmondta, hogy mivel a csapatukban mindenféle szakember megtalálható és nem kell alvállalkozót bevonni egyéb műveletre, így hamar végeznek a felújítási folyamatokkal.

Felújítási folyamat

– Egy fürdőszoba-felújítás általában egy hetet vesz igénybe. Mikor egy megkeresést kapunk, az telefonon vagy elektronikus úton történik. Egy előzetes beszélgetést követően – ahol az alapinformációkat kell tisztázni –, egyeztetni kell a személyes találkozót – osztotta meg a felújító. – A személyes találkozó elengedhetetlen, hiszen fel kell mérni a fürdőszoba technikai adottságait, illetve megbeszélni az elképzeléseket és az igényeket. Ezt követi a lehetőségek és elvárások összefésülése – folytatta. – Ha ezen is túljutunk, következik a gyakorlati kivitelezés, ami az anyagok kiválasztásával kezdődik. Ekkor már kristályosodik az, hogyan fog kinézni a fürdőszoba – mondta, majd kiemelte, hogy figyelni kell arra, hogy minden anyag időben megérkezzen a felmerülő bonyodalmak elkerülése érdekében.

A hátrányos megkülönböztetések mellett, komfortosabb beleülni egy nagy kád vízbe és relaxálni. – Míg a zuhanyzónál a gyorsabb tisztálkodás motiválja az embereket, addig egy fürdőkád esetében a kikapcsolódás. Sokan egy fürdőkádnyi forró vízben tudnak esténként igazán ellazulni, átmelegedni, amit összekötnek olyan programokkal, mint az olvasás vagy zenehallgatás – tájékoztatott Bordás Levente.

– Ha valakinél a fürdés egy program inkább, mint gyors tisztálkodás, abban az esetben mindenképpen kádat válasszon. Ezt a kikapcsolódást lehet fokozni különböző hidromasszázsdarabokkal vagy egyéb luxustermékekkel, mint a masszázsfunkció. Ezt a felfrissülést természetesen egy zuhanyzó nem tudja nyújtani. A fiatalok közül sokan választják éppen ezért a fürdőkádat, az idősebbek pedig rá vannak kényszerülve a zuhanyzóra, egészségügyi állapotuk miatt. További fürdőkád mellett szóló érvek, hogy egy a beépítése kevesebb idő és költség, mint egy zuhanyzóé. Ha a takarítást vesszük szempontul, sokkal egyszerűbb és gyorsabb tisztán tartani egy kád nagyobb, sima felületét – vélekedett.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában