kiskert

2020.09.16. 16:20

A szép kerthez elengedhetetlen a növények szeretete

Szakszerű fenntartásért nyert díjat az előkertek kategóriájában a hajdúsámsoni hölgy.

Fotó: Dandé Melinda

Tóthné Ivarg Andrea először jelentkezett a Virágos Magyarország országos versenyre, és rögtön díjazott is lett. Eközben párhuzamosan nevezete udvarát a helyi pályázathoz is – Virágos Udvar Rendezett Ház – melyet Hajdúsámson Város Önkormányzata idén először szervezett meg; és ezt a címet is elnyerte.

A kétszer díjazott hölgy 18 éve lakik a településen férjével és két gyermekével. Párjával mindig az volt az álmuk, hogy egy olyan otthont valósítsanak meg, ahol növények veszik körül őket, ki tudnak ülni a virágokkal teli kertbe egy jó beszélgetésre, grillezésre. Mindent maguk gondoznak, hiszen Andrea szerint így lehet a legtökéletesebb, legszebb a kompozíció.

– A növények szeretete az egyik legfontosabb a kertműveléshez, kertet pedig mindenképp akkor érdemes kialakítani, ha van időnk gondozni, és szeretünk benne tevékenykedni – árulta el a hölgy. Jövőbeli tervei nincsenek, arra törekszik, hogy minden évben tökéletesebbé, szebbé tegye a kertet, és ott alakítgasson rajta, ahol lehet.

Dandé Melinda

Borítókép: Tóthné Andrea (balról) és Dandé Lászlóné alpolgármester a nyertes kertben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában