válaszol debreceni cukrászdavezető

2020.08.11. 07:30

Változtatni kellett a régi recepteken: ezek 2020 fagyitrendjei

Az idősebb korosztály a hagyományos, a fiatalabb a legújabb ízeket keresi.

A 2020-as fagylalt trendekről készült riport a Csekő cukrászdában. 20200805 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Matey István

A legnagyobb fagylaltfogyasztásra májusban és júniusban számolnak a cukrászdák, a szezonális gyümölcsök, így egyebek mellett az eper és a dinnye megjelenésével esik alább a hűsítő finomság iránti kereslet. Az elmúlt években egyre többféle íz közül választhatnak a fagylaltra vágyók, de még így is megunhatatlannak bizonyulnak a klasszikus, mindenki által jól ismert ízeket ígérő gombócok.

Fő az egészség!

– A korosztály határozza meg, hogy milyen fagylalt fogy jobban. Ha egy adott cukrászdába inkább az idősek látogatnak el, akik még emlékeznek a régi vaníliára, csokoládéra, őszi- és sárgabarack ízekre, akkor ott máig ezek az ízek lesznek a legkeresettebbek. Ezzel szemben a fiatalok már nem ragaszkodnak a hagyományos fagylaltokhoz, ők az újdonságot keresik. A fiatal korosztályra építő cukrászdákban átvették a hatalmat a kevert ízű, általában két-három komponensű fagylaltok – árulta el a Naplónak Csekő Balázs.

A cukrászda-ügyvezető szerint nem az ízek a legmeghatározóbbak, sokkal inkább a mentes termékek kerültek előtérbe az utóbbi időben.

„Az egészségtudatosságot szem előtt tartják a fagylaltkedvelők, már nem divat a nagyon édes termék. A legrégebbi, több évtizedes recepteken is változtatni kellett, egyetlen fagylalt sem tartalmaz már olyan sok hozzáadott cukrot, mint régen.”

Jó időben jobban esik

– Az idei évben a francia trend tarol, a croissant és a profiterol ízeket választják a fagyizók. Emellett népszerű a pisztácia, a pekándió, a mangó ízű fagylalt, a gyerekeknek a pillecukor, a rágógumi ízek, illetve azok a gombócok, amelyek a csokoládépiacon népszerű termékeket idézik. Az év fagylaltját is szeretik megkóstolni a vendégek, így idén a passió-karamell is slágernek számít – részletezte Csekő Balázs, hozzátéve, ezt az évet nem lehet alapul venni a fagy­laltfogyasztási szokások szempontjából.

„Nem volt sikertelen az idei esztendő, még amiatt sem, hogy a koronavírus-veszélyhelyzetben nem lehetett a cukrászdákat látogatni. Ugyanakkor az időjárás nem volt kedvező a fagyizók számára, az eddig tapasztalt, többnyire esős, hűvös nyári hónapok alatt a szokásosnál kevesebben voksoltak egy frissítő gombóc mellett”

– vélekedett az ügyvezető.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában