természetes finomság

2020.08.21. 14:43

Színes, hideg limonádék a nyári meleg napokra

Sokan voksolnak a hőségben a gyümölcsös, frissítő limonádéra.

Bucsi Bernadett Ildikó

20200630 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Levendulás ételek a Végállomás Bistroban. Levendulás limonádé.

Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

Nyáron nagyon sokan választanak egy hideg limonádét baráti beszélgetések mellé is, erről árulkodik Debrecen belvárosának látképe. Nem kell sokáig vizslatni az éttermek, cukrászdák teraszát, hamar felfedezhetjük: a szabadidejüket töltők előtt gyakran gyöngyözik egy-egy jeges itallal teli pohár.

– Ebben a hőségben igazán frissítő, és nagyon jólesik, hogy nem egy üdítő mesterséges aromáját, hanem a gyümölcsök ízét érezhetjük. Kicsit lehűlünk, és persze nagyon jól néz ki a pohárban, így megéri ezt választani – osztotta meg a Naplóval két fiatal lány, akik városi sétához elvitelre kérték a látványos italt. Elmondták, számukra nagyon jelentős, hogy természetes alapanyagokból készüljön a limonádé, mert nemcsak a frissítő élmény számít, hanem a vitaminok is fontosak.

Egyszerű, de mutatós

A friss gyümölcsök látványa már önmagában kielégítő, az ízélménynek pedig csak a képzelet szab határt. Friss alapanyagokból, fűszernövényekből olyan italt varázsolhatunk akár magunk is, ami bármelyik partin megállja a helyét.

– Otthon elkészítheti akárki, mi is szoktunk kísérletezni. Nem kell hozzá sok alapanyag, nyáron egyébként is könnyen hozzá lehet jutni isteni gyümölcsökhöz. Málna, eper, áfonya, szeder és citrom az, amit általában használunk a készítéshez, illetve mentát, bazsalikomot lehet hozzáadni, ezekből az összetevőkből már igazán ízletes hűsítő italt tudunk kreálni – mondták a lányok.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában