jó kezekben

2020.08.04. 12:06

A család kedvencei számára is nyílt már panzió

Igény esetén a Dog-Taxi szolgáltatás keretén belül érkeznek a szeretett állatok a megőrzés helyére.

Ha túl sok a teendő egy-egy időszakban a munka miatt, felgyűlnek a szakmai elfoglaltságok, vizsgaidőszak alatt fogytán az idő, közbejön egy lakásfelújítás, betegség, akár egy nyaralás vagy sporttevékenység, és nem jut elegendő idő a házi kedvencünkre, már mindenre megoldást nyújtanak a kutyapanziók.

– Kis, közepes és nagy testű kutyák mellett, bármilyen hobbiállatot fogadunk és ellátunk a Dog-Like panzióban – válaszolta a Napló kérdésére Zsadányi Boglárka tulajdonos. – Fogadásunk néhány dologtól függ: a felvigyázandó állatnak rendelkeznie kell az aktuális oltásokkal és csippel, illetve számításba kell vennünk, hogy adott időszakban tudunk-e az állat elhelyezési igényeinek megfelelő férőhelyet nyújtani, kinti-benti tartózkodással – tette hozzá.

Fotó: Dog-Like-archív

A kutyák napja

– A gazdik választhatnak rövid és hosszú távú panzió, napközi, kozmetika, oktatás, szocializációs rehabilitáció és kutyás családi rendezvények közül egyaránt. Az oktatásban a Grazia Kutyaiskola áll segítségünkre, dr. Vargáné Bocsák Emesével – részletezte a panzió tulajdonosa. – A kutyusok napja nagyon változatosan és játékosan telik, igény esetén Dog-Taxival érkeznek a helyszínre, majd reggeli után a panziós kedvencek pihennek, míg a napközisek megérkeznek – folytatta. – Ezt követően a szocializációjuk mértékétől függően, a szakembereink csoportokba integrálják őket, amelyhez három terület áll rendelkezésre az egész napos foglalkozásokhoz. Az időjárás sosem okoz gondot, mert az évszakoknak megfelelően fedett hűthető-fűthető csarnok szolgálja ki az igényeket, ha a kinti időjárási viszonyok nem felelnek meg – fűzte hozzá.

Megfelelő óvintézkedések

Egy adott esetben természetesen minden szülő aggódik amiatt, hogy nehogy rossz kezek közé kerüljön kedvence, illetve egészséges állatokkal legyen körülvéve. – A gazdikkal minden esetben egy részletes bevételi lapot töltetünk ki a beérkező ebekről, illetve a mindennapi környezeti higiéniára való maximális figyelemfordítás mellett, a hivatalos működési szabályzatunknak megfelelően, huszonnégy órás állatorvosi ügyelet áll a rendelkezésünkre, amiben a Bocskai Állategészségügyi Centrumra számíthatunk – jelentette ki Zsadányi Boglárka.

– Rövid és hosszú távú felügyeletünk biztosítása keretein belül, egy naptól akár évekig tudunk vigyázni egy-egy beadott állatra. A foglalás minden esetben egy telefonos egyeztetést igényel, ahol tájékozódhatunk a kutyákról, az állapotukról, lelkivilágukról, szokásaikról és életkorukról. Ezek alapján felmérjük, hogy van-e szükség a panzió előtt egy pár napos napközis beszoktatásra, vagy a kutya-gazdi futtató keretein belül egy személyes találkozásra – emelte ki. – Saját kutyáink velünk dolgoznak, akik arra lettek kiképezve, hogy az új vendégeknek minél hamarabb sikerüljön a beilleszkedés, mert kutyának kutya a barátja – hangsúlyozta.

Elfelejtett jószágok

Előfordulhat, hogy a gazdi által elhelyezett kutyát, véletlenül a panzióban felejtik. – Sajnos, történt már hasonló nálunk is, de a bevételi lapunkon beadáskor nyilatkozat történik arról, hogy ha a megbeszélt határidő után két héten belül nem jelentkeznek a kis kedvencért és kudarcba fullad a kapcsolatfelvételünk a gazdával, megkeressük az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesületet, amely gondozásba veszi a kedvencet – közölte.

– A panzióban egyedi kutyaágyak és -kanapék várják vendégeinket, valamint rendelkezünk a trendet követő játékokkal is – emelte ki Boglárka. – Az eledelt a gazdának kell biztosítani, de ha előre megkapjuk a rendelést, minden élelmet tudunk szolgáltatni, felár ellenében a Vahur állateledelboltokból – ismertette. – Mindig azt tanácsoljuk, hogy csak azt a játékot és ágyat hozzák magukkal, amihez a kutya otthon is ragaszkodik – fejtette ki a tulaj.

– Minden esetben felmérjük azt, ha egy kutya harapós, támadó, hogy miért reagál így – közölte Zsadányi Boglárka. – Őket legtöbbször igényeikhez mérten külön kezeljük, maximális kényelemmel megoldva – tájékoztatott.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában