<3

2020.06.11. 13:44

Itt vannak az állatkert legújabb sztárjai: cuki lámabébikkel folytatódott a nagyerdei bébibumm

Érkezésükkel már tíz tagot számlál a nagyerdei lámaállomány.

Fotó: debreceni állatkert

A cívisvárosi intézmény lámái remekül érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a februárban és áprilisban született csikók rövid időn belül két kis féltestvért is kaptak, miután május 29-én és június 1-én újabb egészséges utódok jöttek a világra. Érkezésükkel 10 egyedre nőtt a debreceni állatkert lámacsapata, tudatta közleményben az intézmény.

Fotó: debreceni állatkert

Amióta 2016-ban megérkezett a debreceni fehér kancákhoz Negro, a fekete csődör, már-már hagyomány, hogy tarka lámabébikkel találkozhatunk az ország első vidéki állatkertjében – ez pedig most sincs másképp, hiszen testvéreihez hasonlóan a kis kanca és a kis csődör is elöl fehér, hátul fekete.

Fotó: debreceni állatkert

Mivel a lámák egy hímből és annak nőstényeiből álló csapatokban élnek, a csikók ivarérésüket követően el fognak költözni,

a nyár folyamán azonban még egészen biztosan testközelből találkozhatnak velük a látogatók.

Dél-Amerika legnagyobb teveféléje, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat. A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és kíváncsiak, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le, és őket is főként dominanciaharcok során, így a debreceni állatkert békés és immár igen népes csapatától nincs miért tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában