bébibumm

2020.05.25. 16:21

Feri után Guszti is megérkezett: újra szamárcsikó született a debreceni állatkertben

Idén különösen szépen gyarapodik a cívisvárosi intézmény parlagiszamár-ménese, miután az elmúlt két hónapban immár második alkalommal számolnak be egészséges utód születéséről.

Fotó: debreceni állatkert

Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így gondozói a Guszti névre keresztelték. A sokat játszadozó és napfürdőző csikóval kibővült szamárcsapatot a vidámpark területén található karámban tekinthetik meg a látogatók, tudatta az intézmény.

Fotó: debreceni állatkert

A debreceni állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért egészen az alapítás óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adtak. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló, idén megújult külsejű csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

Mint arról beszámoltunk, korábban márciusban bővült a debreceni parlagiszamár-család, akkor az ugyancsak játékos Ferinek örülhetett az intézmény és a nagyközönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában