szavazásértékelés

2020.04.20. 11:01

Szavazóink többségének a nyaralását tette tönkre a járvány

Olvasóink a koronavírus terjedésének következtében számos programlehetőségről voltak kénytelenek lemondani.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az egészségügyi szakemberek véleménye és általános tapasztalat azt mutatja, a személyes érintkezés csökkentésével nagyban megelőzhető a koronavírus terjedése. Ehhez azonban kénytelenek vagyunk lemondani a szabadidőnkben esedékes programlehetőségekről, mint a nyaralás, koncertek, sportesemények. Olvasóinkat arról kérdeztük, kinek milyen személyes érintettsége van a jelenlegi helyzetben.

A voksolók 46 százalékának lehetetlenítette el nyaralását a koronavírus-járvány. Külföldre ezekben az időkben szinte csak a munkavállalási engedéllyel rendelkezők juthatnak el, a belföldön népszerű turisztikai helyek jelentős része pedig határozatlan ideig zárva tart, így nem meglepő, hogy sokan kénytelenek voltak lemondani a szabadidős pihenésről ezeken a helyeken.

A szavazás utolsó előtti helyén 5 százalékkal szerepelnek a lemondott fesztiválos programok, mögötte közvetlenül az elmaradt színházi előadások 4 százalékkal. Ezek olyan tömegrendezvénynek számítanak, amelyek megtartását a járvány megfékezésének érdekében kormányrendeletek tiltanak jelenleg is.

Elhalasztott, illetve lemondott sportesemények szerepelnek a dobogó harmadik fokán, melyek szintén a fentebb említett tömegrendezvények kategóriájába sorolhatók. A koronavírus-járvány következtében lemondani kényszerültek a nyári olimpiai játékokat is, a jelenlegi állás szerint 2021-ben rendezhetik meg az ötkarikás sporteseményt.

Olvasóink jelentős részének azonban semmilyen programját nem érintette a járvány, így 38 százalékkal ők kerültek a második helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában