Asztrológia

2020.02.04. 11:30

Mit mutatnak a csillagok 2020-ra?

Egy individualizált társadalomban élünk, ahol az egyén önmagára kíváncsi.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A születés pillanatára felállított horoszkóp egy pillanatfelvétel az égről, mely azt mutatja, hogy a gyermek születésének pillanatában a Naprendszerünk bolygói hol álltak, és egymással milyen kapcsolatban voltak. Így nincs két egyforma ábra, az az a saját horoszkóp egyénre szabott. Kevesen tudják, de megnézhetjük egy országnak, egy alapkőletételnek, egy alaptörvény módosításnak a pillanatát is az asztrológiai ábrán.

Önismeret

Carl Gustav Jung svájci pszichiáter, pszichológus és analitikus azt mondta, hogy mindannyiunkban ott él egy transzcendens keresési vágy.

Az önmagukon túlmutató dolgokat ösztönösen keressük, szeretnénk értelmet találni a velünk történteknek, létezésünknek.

Minden korban a spirituális eszközök szolgálják ki az embereknek ezt a fajta igényét. – Az asztrológiáról régebben úgy gondolták, hogy az „ősi tudományok királynője”, hiszen minden fontos tevékenységhez az asztrológiától kérték az optimális idő kiválasztását. A kétezres éveknek a jelszava az önismeret, melyet nagyon hatékonyan tud szolgálni a mai, pszichológiai tudást is magába integráló asztrológia – véli az Artemisz Pszicho-Asztrológia Iskola vezetője, Oláhné Mednyánszki Krisztina. Hozzátette:

Az asztrológia segítségével olyan kérdésekre keressük a választ, mint a ki vagyok én, milyen képességekkel és tanulnivalóval rendelkezem, azaz mi a dolgom az életben.

Nem tudjuk, mit hoz a holnap

Az asztrológia legfontosabb eszköze a születési horoszkóp, ami egyfajta személyiségtérkép. Ez egy komplex ábra, mely tartalmazza a tizenkét csillagjegyet, valamint a Nap és Hold mellett még nyolc bolygó pozícióját, azok kapcsolatát. A napjegyünk (pl. a Kos havában születtem…) csak egy kiragadott rész az egész képből. – Általában akkor keresünk tanácsadót vagy segítőt, amikor valami megoldatlansággal, ismétlődéssel találkozunk. Elakadok, valami történik velem, illetve olyan helyzetbe kerülök, hogy azt nem tudom egyedül megoldani, így akár krízisbe is kerülhetek – mutatott rá Krisztina. Nagyon sok ember jóslásként gondol az asztrológiára, de valójában nem lehet előre megmondani, hogy mi fog történni az egyénnel. Az aktuális élettéma kerül bekalibrálásra, melyre az egyén saját tudatosságának megfelelően képes reagálni, s ez meghatározza az élettémából fakadó következményeket is. A valódi asztrológus nem hoz döntéseket kliense helyett! Az asztrológia hitelesíti a történteket, az élettémával való munkához alternatívákat, erőforrásokat tud feltárni, így a tágabb perspektívából az egyén továbblépését, fejlődését tudja megtámogatni – hangsúlyozta Krisztina.

Különleges esztendő

2020 asztrológiailag egy izgalmas év, s nem feltétlenül azért, mert új évtized. – Az asztrológiai tendenciák tekintetében három jelentős tényezőt emelnék ki. A januárban kiteljesedő Szaturnusz és Plútó kettősnek az együttállását, mely évszázadonként háromszor fordul elő. Visszanézve a történelembe, globális változásokra kényszerítette az emberiséget minden hasonló időszak. Most is lehetőségünk van a helyzetben megjelenő rombolva újrateremtő aspektussal együttműködni. Komoly és szükségszerű rendszer-átalakítások előmozdítói és segítői lehetünk. Ha nem vagyunk nyitottak erre, akkor a régi rendszerek bedőlnek, ez erőteljesen érinti a gazdasági, a pénzügyi piacot, vagy akár az ipart. Továbbá nagyon gyakoriak ilyenkor a természeti katasztrófák, járványok – fogalmazott Krisztina, aki tovább elemezte a 2020-as évet. – Ősszel, szeptember és október környékén újra átélhetjük az év eleji erőteljes megújulást kikényszerítő áramlatot, mely globálisan a segítségünkre van abban is, hogy akár szélsőséges viszonyok között is, de lassan előrehaladjunk, felépítsünk egy mindannyiunk számára üdvösebb rendszert a világban – mutatott rá. Júliusban és októberben a Jupiter és Neptunusz pozitív kapcsolódása által fokozódik az általános érzékenység, nyitottság és empátia, valószínűleg sok ember fordul spirituális irányba. Ez összhangban van az emberiség új világkorszakával, a Vízöntővel, melynek beköszöntét jelzi számunkra, hogy a két „sorsbolygó”, a Jupiter és a Szaturnusz december 21-én a Vízöntő jegy kezdő fokán fog állni. Letűnőben van a Halak korszak, s az új periódus komplexebb gondolkodásmódot, felelősségteljes hozzáállást fog követelni mindannyiunktól a jövőben – emelte ki Oláhné Mednyánszki Krisztina.

Forrás: Oláhné Mednyánszki Krisztina

Az aszcendens lényege

Krisztinát az aszcendens fontosságáról is kérdeztük, melyről kiderült, hogy az nem más, mint egy szerepszemélyiség. Olyan pszichés réteget szimbolizál az életünkben, ami összekapcsol bennünket a külvilággal, (azaz ilyennek látnak első megközelítésben mások), és egyben véd is attól. – Az aszcendens dominánsabban látszik rajtunk, mint a „napjegyünk” által szimbolizált belső énképünk. A napjegyünk eshet ugyanabba a csillagjegybe, mint az aszcendensünk, de bármely másik, akár harmonizáló, de ellentétes jelleget hordozó jegybe is. Az aszcendenst a konkrét születési óra és perc határozza meg, enélkül nincs hiteles horoszkóp ábra és korrekt elemzés sem – mondta.

Nagy Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában