együtt a mellrák ellen

2019.11.21. 09:32

Inkább kétszer feleslegesen, mint egyszer későn

A mellrák elleni küzdelemre és a daganatos betegségek korai felismerésére hívták fel a figyelmet a Gróf Tisza István Kórház és a berettyóújfalui Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a napokban megtartott rendezvényen.

Fotó: Kogyilláné halics Szófia

„Inkább kétszer feleslegesen, mint egyszer későn” – hangzott el a vizsgálatok jelentőségével kapcsolatban a nap mottója dr. Kóti Csabától a dr. Böszörményi Nagy Géza teremben. Dr. Kóti Csaba, a Berettyóújfalui Sebészet Osztály vezetője elmondta, a kórházban több tíz beteget kezelnek évente mellrákkal.

Fotó: Kogyilláné halics Szófia

Felhívta a résztvevők figyelmét, hogy az időben felfedezett melldaganat körülbelül 90 százalékos gyógyulási esélyt jelenthet, ezért is fontos, hogy a mindennapok részévé váljon a pár percig tartó önvizsgálat. Kötetlen beszélgetés és faültetés is volt a nap programjában. A tulipánfa, amely az EFI Iroda mellett kapott helyet, mementója a mellrák elleni helyi küzdelemnek.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában