állati divat

2019.10.14. 19:52

A négylábúnak saját ízlése van

Hűvösebb időkben a kutyák számára is elengedhetetlen a réteges öltözet.

Fotó: Tóth Erika

Az ősz beköszöntével nemcsak az emberek öltenek magukra több ruházatot, hanem a kedvenceiket is megpróbálják megóvni a hűvös, zord időtől.

Tóth Erika nem bízik a véletlenben, szeretett kék törpe tacskójának mindent szeretne megadni, ezért ahogy bejött a hűvösebb levegő, máris rétegesebben öltöztette. Valójában soha nem akart háziállatot, de Kíra már családtag.

Fotó: Tóth Erika

– Kertes házban élünk a párommal, de sajnos ő éjszakánként sokat dolgozik, így egyedül lennék otthon, ha Kíra nem lenne mellettem. Valóságos társra találtam benne, nem gondoltam volna, hogy ilyen közel tudom magamhoz érezni, talán még akkor sem, amikor először megláttam, és elsírtam magam örömömben – kezdte a mesélést.

Éghajlatfüggő ebek

Amikor kutyaruhát választunk kedvencünknek, akkor sok mindent szem előtt kell tartani, hiszen nem mindegy, hogy rövid szőrű, kisebb vagy éppen nagyobb testű ebről van szó. Nem ugyanolyan ruhadarabra van szüksége egy idősebb kutyának, mint egy kölyöknek, és értelemszerűen az sem elhanyagolandó szempont, hogy milyen az alkata a kutyusnak. Sőt, vannak olyan kutyafajták, amelyek egyáltalán nem állják magukon a ruhát, és nem biztos, hogy azért, mert zavaró számukra a textil, egyszerűen csak nem bírják a meleget. A hozzáértők ezért mondják, hogy vigyük magunkkal a vásárláshoz az ebeket, mert akkor mehetünk biztosra, hiszen a pontos méret, valamint a forma is fontos. – Nagyon fontosnak tartom, hogy Kírán legyen ruha, ha eltelik a nyár, hiszen a kutyusok is ugyanúgy meghűlhetnek, mint a gazdájuk. Sokat sétálunk a tacsival, hiszen bent él velünk a házban, mozgásigénye pedig van, így több ruhaszettje is van, amelyeket egyébként szeret. Többen azt gondolnák, hogy az ebeknek nincs stílusuk, ízlésük, hiszen „csak” állatok, pedig ez nincs így. Kíra nem hajlandó felvenni az élénkebb színű ruhadarabokat, a rózsaszínre szinte rá sem néz, viszont imádja a szürke, fekete, valamint a sötétkék árnyalatokat. Ha esik az eső, akkor elengedhetetlen az esőkabát, amit szintén szeret hordani, viszont nyáron vettem neki cipőt, mivel féltettem a forró aszfalttól a lábát, de sajnos mindig lerúgta magáról – fűzte hozzá.

Vele kerek az élet

Kírának nem csak a ruházkodás terén mutatkozik meg íz ízlése, gazdája elmondása szerint néhány hónapja újították a házukat, festettek, tapétáztak mindaddig, amíg a kis virslikutya le nem szedte a folyosón lévő új tapétákat. – Először persze azt gondoltuk, hogy egyszerűen eleven, jobban kell rá figyelnünk, amikor azonban másodjára is lekaparta a csíkos tapétákat a falról, a többi helyen pedig nem bántotta a falat, akkor rájöttünk, hogy bizony a csíkos minta nem éppen tetszetős a legkisebb családtag számára. Bizonyára sokan tartják túlzásnak azt, ha egy ebnek az ágyba is bejárása van, viszont én már nem tudnám elképzelni nélküle az életet. Kíra bearanyoz minden percet, nemcsak a családunk, de az életünk részévé is vált – vallotta be lapunknak a fiatal nő.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában