olvasói levél

2019.09.08. 14:04

„Rákóczi 315” kerékpártúra Kassára

A „Kerékpárral 7 határon át” elnevezésű program keretében felkerestük a II. Rákóczi Ferenchez kapcsolódó emlékhelyeket. A háromnapos kerékpártúrára június 29-től július 1-ig került sor.

Az első napon 120 kilométert tekertünk Hajdúböszörménytől Sátoraljaújhelyig, Sárospatakon megtekintettük a Rákóczi-várat. Az út második napján 85 kilométert tettünk meg Nagyszaláncon keresztül Kassáig. Útközben a Szlovákiában lévő Borsiban a Rákóczi- várat csak kívülről tudta bemutatni a helyi idegenvezető, mivel éppen felújítás alatt van.

Kassán több nevezetes épületet is megtekintettünk az óvárosban, mint például a Márai-emlékházat, a Rodostói házat, a Szent Erzsébet-dómot. Túránk befejező napján 110 kilométert kerékpároztunk Kassától Tiszalökig, ahonnan vonattal folytattuk utunkat Hajdúböszörményig.

A túra során komolyabb egészségügyi, műszaki problémánk nem volt, mind a tizenegy résztvevő sikeresen teljesítette a meghirdetett 315 kilométeres távot.

A túra résztvevői voltak: Bugnyár Zoltán, Dózsa Marianna, Fekete Antal, Kövér Péter, Lévai József, Lévai Zsolt, Molnár Endre, Szekeres Márton, Szűcs Katalin, Zsupos Imre, Zsupos Imréné. (A túra szervezője a Böszörményi Körútfutók Sportegyesülete volt, támogatója pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium.)

Fekete Antal túraszervező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában