kisvonat, testmozgás, bemutatók

2019.09.26. 18:53

Mobilitási hét és autómentes nap Hajdúsámsonban is

A város idén 12. alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvénysorozathoz.

Fotó: olvasói fotó

– Bemelegítésként a nyíradonyi „kollégákkal” közös kerékpártúrát szerveztünk, majd pénteken egész napos program várta az érdeklődőket az óvoda előtti lezárt útszakaszon – tájékoztatta a Naplót Tarné Hajdú Judit, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Muzeális Intézmény vezetője.

Az óvodások körében most is nagy sikere volt a kisvonatnak, a rendőrségi bemutatóknak, a tűzoltó- és mentőautóknak, a nemrégen átadott KRESZ-pályát pedig elektromos kisautókkal és kerékpárokkal vehették birtokba a gyerekek. A délutáni programban rollerezés, zenés interaktív műsor, triálbemutató szórakoztatta a kicsiket, nagyokat.

Fotó: olvasói fotó

Az idei „Sétálj velünk!” szlogen jegyében vendég volt a Nyíradonyi Nordic Walking Klub.

Párhuzamosan zajlott a Csapókerti Általános Iskola Hajdúsámsoni Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI felső tagozatosainak közreműködésével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által szervezett szemétszedési akció, valamint előzetesen meghirdetett elektronikus hulladékok gyűjtése.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában