Dübörög a nosztalgia

2019.07.31. 13:06

Még nem volt ennyi sörös-kolbászos véradás egy hónapban!

A Vöröskereszt megyei szervezete sorozatot szervez a régi időket megidéző sörös-kolbászos véradásokból a nyár második felében.

Fotó: Matey István

A nosztalgia véradások célja, hogy motiválja a donorokat a nyári hónapokban, amikor a szabadságolások miatt kevesebben nyújtják a karjukat a Magyar Vöröskeresztnek. A sorozat júliusban kezdődött és augusztusban is folytatódik Hajdú-Bihar megyében – tájékoztatott közleményében a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének kommunikációs referense.

Július 31-én a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központban 11 és 18 óra között várják hangulatos véradással a donorokat a vöröskeresztesek.

Debrecenben, a Hajdú-bihari Napló székházában a hónap elején tartanak tradicionális véradást. A megyei lap otthona augusztus 1-jén 14 és 17 óra között várja az önkéntes véradókat.

Augusztus első napján Hajdúböszörményben, az Iparkamara épületében is hangulatossá teszik a véradók jótettét 9 óra 30 perc és 12 óra között. Hajdúviden szintén lesz nosztalgia-véradás, a Kultúrházban 13 óra 30 perc és 15 óra 30 perc között fogadják a donorokat. Augusztus 6-án 16 óráig a téglási Polgármesteri Hivatalban folytatódik a sorozat.

Pontosan egy tucat nosztalgia véradás várja a donorokat a nyár utolsó hónapjában megyénkben. Püspökladányban, Kabán, Álmosdon, Szentpéterszegen, Váncsodon, Balmazújvároson, Létavértesen és Hajdúszoboszlón is érdemes elmenni vért adni annak, akinek aktuális és egészségi állapota megengedi.

Feltöltő, csapatépítő véradás

Gyakran megjegyzik az idősebb donorok, milyen hangulatosak voltak a régi véradások, amelyek finom falatokkal, sörrel társuló társasági alkalmak voltak. Ezeknek a véradásoknak a végén sokszor beszélgetésbe torkollik a falatozás, fizikailag, lelkileg feltöltődve távozik a donor. A Vöröskereszt megyei szervezetének véradószervezői évek óta szeretnének több ilyen véradást szervezni, de az anyagiak határt szabtak a terveknek. A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságától kapott támogatásból most megvalósulhatott egy nosztalgia sorozat.

Kamionok, traktorok és vámpírok – egy dolog közös bennük

A nosztalgia véradások mellett egyéb különlegességekre is számíthatnak a véradók augusztusban. Az augusztus 3-án esedékes hajdúszoboszlói kamionos találkozón a résztvevők és az érdeklődők is adhatnak vért.

A Traktorhúzó Európa Kupán (augusztus 9-én és 10-én) is meglepetésekkel készülnek a vöröskeresztes véradószervezők a donoroknak és családjaiknak.

Továbbá idén sem marad el a Polgár város minden lakóját megmozgató vámpíros véradás: a szemekbe könnyet csaló – persze a nevetéstől – síron túli lények idén augusztus 17-én jelentkeznek a véradagjukért a Városgondnokságon, majd megrészegedve folytatják a parádét a szemközti strandon, ahová minden véradó ingyen jöhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában