Beszélgetés egy kutyapanzióssal

2019.07.05. 19:00

Ki vigyázzon a kutyusra, amíg nyaralunk?

Az előjegyzés nagyon fontos, muszáj előre gondolkodni, az utolsó pillanatban már nehéz kutyapanziót találni.

Fotó: Pixabay

Manapság a háziállatok annyira a gazdájukhoz nőttek, hogy sokan szinte már egy tapodtat sem akarnak megtenni nélkülük. Azonban bármikor előfordulhat, hogy valami oknál fogva el kell hagynunk az otthonunkat egy bizonyos időre, és nem mindig van olyan rokonunk, barátunk, aki abban az időpontban tudna a kedvencünkre vigyázni. Arról nem is beszélve, hogy itt a vakáció, mindenki nyáron szeretné kipihenni magát, esetleg elutazni valahova, ahol relaxálhat.

Jó kezekben

Napjainkban egyre több kutyabarát szálloda van, ahova nyugodt szívvel vihetjük ebünket, hiszen a hotel úgy van kialakítva, hogy kedvencünket folyamatos gondoskodás, jóllét veszi körül. Viszont nem tudjuk mindig úgy megszervezni a programokat, hogy a család négylábú tagja is bárhová követhessen minket, éppen ezért kell nyitott szemmel járnunk, és kutyapanzió után kutatnunk.

Maglóczki Tibor nemcsak kutyakiképzéssel, hanem kutyák elszállásolásával is foglalkozik, amit igen sokan igénybe is vesznek, főleg a szünidőkben, iskolai szünetekben, valamint a hosszú hétvégéken. – Elmondhatom magamról, hogy régóta foglalkozom négylábúakkal, ezért is döntöttem úgy, hogy a kiképzés mellett az ebek elszállásolását is vállalom. Tudom, hogy minden gazdi arra vágyik, hogy kedvence jó kezekben legyen, ezért minden tőlem telhetőt megteszek.

– Elfoglaltságtól, egyéni élethelyzettől függően nálam korlátlan ideig maradhatnak az ebek, valaki egy napra hozza, de olyan is akadt már, aki több hónapra kívánta elszállásolni kedvencét. A szolgáltatás tartalmazza a panziót, a kutyák felügyeletét, valamint az ellátásukat. A kisebb testűektől egészen a nagyobb egyedekig fogadok ebeket, azonban előtte mindig felmérem, hogy az érkező négylábú mennyire jól szocializálódott – magyarázta érdeklődésünkre.

Viselkedés, reagálás

Hangsúlyozta, csak egészségügyileg megfelelően kezelt ebeket fogad, tehát oltva, féregtelenítve, valamint kullancs ellen is kezelve legyenek a négylábúak. Maglóczki Tibor mindig ügyel arra, hogy a kedvencek saját eledelüket kapják az ő felügyelete alatt is, ne legyen probléma az átállás, továbbá emésztési problémák ne jelentkezzenek. – Mindig megkérdezem a gazdikat, ha nem ismerem a kutyát, hogy az eb mennyire szocializált a társaival, az előzetes konzultációkon a legfontosabb információkat meg kell ismernem az állatról. Nyilvánvalóan a gazdák féltik a háziállataikat, ezért lehetőség van arra, hogy teljesen el legyenek különítve a többi négylábútól.

„Viszont van már annyi tapasztalatom, hogy a viselkedésükből, reagálásukból tudjam, hogy mennyire kell tartani az ebtől, illetve összeengedhetem-e a többi állattal”

– tette hozzá a kutyakiképző.

Tájékozottság

A szakértő elmondta, az előzetes konzultációk elengedhetetlenek, ilyenkor lehet szó a kutya egészségügyi problémáiról, kötelező gyógyszeradagolásról, valamint a különleges igényekről. – Az előjegyzés nagyon fontos, muszáj előre gondolkodni, az utolsó pillanatban már nehéz kutyapanziót találni. A barátok, szomszédok pedig nem mindig érnek rá vigyázni a kedvencekre.

„Az ebeket a legjobb kezekben kell tudni, egy szakember tájékozottabb, tisztában van vele, hogy mi a teendő, ha probléma adódik”

– mondta.

Nagy Emese

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában