lábápolás

2019.06.16. 16:51

Hatékony eredménnyel szolgál szike nélkül is

A gyümölcssavas, hámlasztásos eljárás után újjászületnek a vendég lábai.

Fotó: AFP

A szikementes pedikűr sokakban kételyeket ébreszt, hiszen tévesen az él a köztudatban, hogy alapos pedikűrt csak szikével lehet elvégezni.

– A hagyományos pedikűrnél használunk szikét és csiszológépet. Ennek az előnye, hogy nagyon szépen le tudjuk vele szedni a bőrkeményedést, de úgy csúszik, mint vajban a kés. Ez veszélyes lehet, hiszen ha nem hozzáértő személy kezeli a vendég lábát, egy pici mozdulattal elég mély és komoly sérülést is okozhat – osztotta meg a Naplóval Varga Márta debreceni pedikűrös. Hozzátette, hogy a bőrtípusokat is figyelembe kel venni, hiszen másképpen kell szikézni egy cukorbeteg ember vagy mondjuk egy izzadós személy talpát. A kezeléskor a talpat is meg kell tisztítani például csiszológéppel, ám ez zajjal és porral jár.

Lágyító habokkal

Elmondta, a szikementes pedikűr egy gyümölcssavas, hámlasztásos eljárás. A kezelés közben lágyító habokkal dolgoznak, melynek hatóideje 5-8 perc, minden bőrtípushoz alkalmas. Majd egy hámlasztó gélt kennek fel a vendég lábára, ráhelyezik a kozmetikai kendőket, s fóliába bugyo­lálják. Amíg hat a gél, addig tökéletesen rendbe lehet szedni a láb körmeit. A kaparóval távolítják el hámlasztás után a felesleges bőrt. Mivel műanyag, és nem éles, semmilyen sérülést nem okoz. A bőrradírral pedig le lehet dörzsölni a még ottmaradt és felesleges bőrdarabkákat.

Testi, lelki feltöltődés

– A gombaölő szérum rendszeres használatával a lehető legrövidebb időn belül tudjuk kezelni a gombás körmöket. Sokkal hamarabb hat, mint a teafaolaj. A sós vízben áztatást csak a nagyon igénybe vett lábak esetén végezzük el. Fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a higiéniára is. Az antibakteriális spray fertőtlenítő, izzadásgátló, szagűző, antibakteriális hatású és gombaölő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő is – sorolta a szakember. A kezelés végén a talpat reszelővel tisztítják le, majd krémet masszíroznak bele. Aki pedig szeretne, talpmasszázst is kérhet.

– A szikemenetes pedikűrt inkább a wellnessélmények kategóriájába sorolom. Fájdalmat egyáltalán nem okoz, az anyagok többsége nagyon kellemes gyümölcs illatú. Nagyon kellemes érintésekkel, dörzsölésekkel történik a kezelés. Természetesen a hangulat még fokozható, füstölővel, gyertyával vagy relaxációs zenével. Az is előfordul, hogy a vendég annyira ellazul, hogy elalszik közben. Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy sokszor nemcsak a testi ellazulás miatt keresik fel a vendégek a szakembert – bár ez az elsődleges –, hanem egyben a lelki feltöltődés miatt is – hangsúlyozta.

Fiatalnak, idősnek is

A szikementes pedikűrt kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlják. – Sokan úgy gondolják, hogy a talpuk rendben van, aztán mikor eljutnak egy kezelésre, meglepődnek, hogy mennyi munka van rajta és mennyivel szebb és egészségesebb lesz a lábuk. A pedikűrhöz hozzátartozhat hölgyek esetében az igen népszerű géllakk felvitele is, ami még esztétikusabb megjelenést kölcsönöz, főleg a melegebb évszakokban. A géllakkra jellemző, hogy 5-6 hetet is kibír, minőségének csak a köröm lenövése szab határt. A körömlakktól sokkal tartósabb és ellenállóbb. Aki az egyszerűbb megoldást szereti, annak pedig a körmére egy vékony rétegű körömápolót kenünk, ami színtelen, de vitaminokban gazdag, táplálja a körmöt, és fényével nagyon igényes, egyszerű külsőt kölcsönöz a lábnak.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában