színes virágok, függőágyak között

2019.06.12. 11:44

Csodakutyák Csodakertje Debrecenben

Az összes érzékszervünknek pihentető és kellemes.

Fotó: Janics Attila

Érzékenyítő kertet nyitott a Csodakutya Alapítvány a Kassai Irodaház udvarán kedden. Az egymillió forintból kialakított létesítményben színes virágok, illatos fűszernövények mellett mezítlábas ösvény, függőágyak, fészekhinta, létra és dzsungelhinta, valamint más érdekességek találhatók.

– Egy olyan szenzoros, az összes érzékszervünknek pihentető és kellemes „játszóteret” akartunk kialakítani, ami nem csak a klasszikus fejlesztésekről szól – ismertette Fábiánné Mile Alíz, a Csodakutya Alapítvány elnöke. A játékokat a debreceni Bárczi Gusztáv-iskola 9. évfolyama, 6 súlyosan halmozottan sérült gyermek, azok családjai, testvéreik, illetve a Csapókerti Általános Iskola 2. a osztályos tanulói avatták fel.

– Célunk, hogy úgy játszhassanak sérült és ép gyerekek közösen, hogy megismerjék egymást és a különbözőségüket el tudják fogadni – fogalmazott Fábiánné Mile Alíz. A kertet bárki használhatja, például olyan családok, melyeknek gyermekei állatasszisztált terápiás fejlesztésben részesülnek, az irodaház dolgozói, illetve az alapítvány támogatói.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában